'Bizi atanların utancı onların üzerine 30-40 sene yapışacak'

686 sayılı KHK ile Marmara Üniversitesi'nden ihraç edilen akademisyenler öğrencileri ve çalışma arkadaşları tarafından alkışlarla uğurlandı

GÜNDEM 16.02.2017, 17:00 16.02.2017, 17:00
'Bizi atanların utancı onların üzerine 30-40 sene yapışacak'

Birgün’de yer alan habere göre,  686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden atılan barış imzacısı akademisyenler Prof.Dr Yüksel Taşkın, Dr. Baran Alp Uncu, Ar. Gör. Canan Özbey ve Fırat Çapan öğrencileri ve çalışma arkadaşlarıyla vedalaşmak için Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı kampüsünde bir araya geldiler.

Evrensel'in haberine göre, Sabah saatlerinden itibaren sivil ve çevik kuvvet polisleri kampüse gelirken saat 11.30’da okula gelen hocalar öğrencileri tarafından alkışlar, çiçekler ve “Hocama Dokunma” yazılı pankartlarla karşılandı. Saat 12.00’de akademisyenler bina önünde açıklama yaptılar.

Açıklamada ilk konuşmayı yapan Prof.Dr.Yüksel Taşkın OHAL düzeninin hukukun yerine geçtiği ve OHAL fırsatçılığının Türkiye’nin Siyasal Bilgiler Fakültelerini tasfiye etmek amaçlı kullanıldığını belirtti. “Bizi atanların utancı onların üzerine 30-40 sene yapışacak, tarih onlara hükmünü çoktan verdi. Ben ve biz kaybedenler değiliz. Biz şimdiden kazandık. Ben bu gurur ve haysiyeti gururla taşıyacağım.” diye devam eden ve vicdanının temiz, alnının açık olduğunu belirten Taşkın, yaşananların mücadele azmini bilediğini vurguladı. Düşünce suçu diye bir suç olamayacağını söyleyen Taşkın, “Sabah proje akademisyeni olup akşam dizi izleyerek memleketin kanayan yaralarına duyarsız mı kalacaktım? Bedel ödenecekse ben bu bedeli ödemeye hazırım.” diyerek sözlerini “Demli bir çay koyun ve beni bekleyin, mutlaka döneceğim” diyerek noktaladı.

Daha sonra sözü alan Dr.Baran Alp Uncu,"Desteğiniz kocaman, sevginiz sımsıcak. Herkese teşekkür ediyorum. Hayatımın her alanında şiddete karşı olan bir insan olarak isnat edilen suçlamalar çok haksız. Bu bir veda deği, kısa bir ara veriyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından öğrencileri ve çalışma arkadaşları atılan hocaları ile alkışlarla kapıya kadar yürüdüler ve onları şimdilik yolculadılar.

 

Yorumlar (0)