'Biz zaten adalet bakanından cübbe giymesini beklemiyoruz'

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Hukukçu Bülent Kaya, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün açıklamalarını değerlendirdi.

GÜNDEM 23.01.2021, 15:59 23.01.2021, 16:01
'Biz zaten adalet bakanından cübbe giymesini beklemiyoruz'

TV5'te yayınlanan Ters Açı programında konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarını yorumladı.

Kaya değerlendirmesinde, Konum tartışılır. Hakimler ve Savcılar Kurulu'nda bir adalet bakanının olup olmaması bir tartışma konusudur. Mevzuatımıza göre, adalet bakanı Hakimler Yüksek Kurulunun başkanı, dolayısıyla adalet bakanından hukuk ihlallerinden vazifesini yapmasını bekliyoruz. Adalet bakanı, AYM kararları bağlayıcıdır diyerek kendi köşesine çekilemez. Eğer, AYM bağlayılığını savunuyorsa bir adalet bakanı, kendisinin başkanlığını yürüttüğü o Hakimler Yüksek Kurulu, AYM kararını yerine getirmeyen kişi ve kurumlarla ilgili yasanın tanıdığı yetkilerini kullanmalı. Ya da bu ülkede adaletsizlikler varsa, yargılamalarda siyasi nüfuzlar varsa bir adalet bakanı olarak engellemesini bekliyoruz. Yoksa, kimse adalet bakanından kürsüye geç bu konuda bir karar ver beklemiyoruz. Biz, tribünde maç seyredip yorum yapmasını beklemiyoruz, bizzat sahaya inerek mevzuatın kendisine tanıdığı konumunu, adalet bakanı olmasının sorumluluğunu yerine getirmesini bekliyoruz. Biri içişleri biri adalet, Türkiye'nin iki en önemli bakanlıklarıdır. Bunların sosyal medya üzerinden birbirine mesaj veriyor olmasıda, hükümet içerisindeki ahenginde, güç savaşlarının göstergesidir." dedi.

Yorumlar (0)