Biruni Üniversitesi'nin başhekimine FETÖ gözaltısı!

FETÖ'nün doktor/akademisyen yapılanmasına yönelik olarak dün sabah İstanbul merkezli 26 ilde operasyon düzenlendi. Çoğunluğu tıp doktoru 56 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında Üniversite Hastanesi Başhekimi Dr. Mahir Cengiz'in de olduğu öğrenildi.

GÜNDEM 25.09.2020, 17:57
Biruni Üniversitesi'nin başhekimine FETÖ gözaltısı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, MİT ve İstanbul Emniyeti'nce yürütülen çalışmalarda; örgütün doktor/akademisyen yapılanmasında mahrem imam olarak faaliyet yürüten ve daha önce gözaltına alınan örgüt mensuplarının Bylock yazışmaları incelendi.

Milliyet'in haberine göre incelemelerde 58’i aktif görevde 71 doktor/akademisyen tespit edildiği ileri sürüldü. Şüphelilerin, örgüte maddi yardımda bulunduğu ve mahrem imamlarla hem ByLock üzerinden hem de değişik tarihlerde yüz yüze irtibat kurup görüşme sağladığı ifade edildi.

Dün sabah 05.00'te 26 ilde eş zamanlı başlatılan operasyonlarda haklarında gözaltı kararı verilen 71 isimden 56'sını adreslerine düzenlediği baskınlarla gözaltına aldı. Gözaltındaki 56 isim İstanbul Emniyeti'ne götürülürken, adreslerinde bulunamayan 15 şüpheli ismin yakalanması için polisin çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Gözaltına alınan 56 isim arasında Biruni Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Mahir Cengiz ile Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanlarından Dr. Eyüp Varol ve Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ali Buldu'nun da bulunduğu iddia edildi.

Yorumlar (0)