'Bir tarafta Saray'ın 89 bin TL'lik çalışanları, diğer yanda ise çocuğum aç diye intihar eden bir baba'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, basın toplantısında konuştu.

GÜNDEM 10.02.2020, 16:30 10.02.2020, 16:44
'Bir tarafta Saray'ın 89 bin TL'lik çalışanları, diğer yanda ise çocuğum aç diye intihar eden bir baba'


CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Sabiha Gökçen'de 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiği uçak kazasına da değindi."Türkiye'de insanların nasıl öldüğüne baktığımızda tablo içler acısı" diyen Öztrak, şöyle konuştu;

İstanbul'daki pistten çıkan uçağa gelelim. Aynı hava yolu şirketinin benzer kazaları var. Uçağın iniş yaptığı pist yorgun mu? Yorgun.  


Peki aynı havalimanında yıllar önce bitmesi gereken bir pist var. Peki neden bitmemiş?Son 15 günde yaşadıklarımız, bunca insanımızı pisi pisine kaybettiğimizi gösteriyor. Çünkü tedbir alması gerekenler almıyor.Bu iktidarın yönetiminde gün geçmiyor ki yeni skandal ortaya çıkmasın. 


Sabiha Gökçen'deki kazanın ardından, normal bir demokraside yer yerinden oynayacak bir skandal ortaya çıktı. Yeni bir pist yapılacağı biliniyor. İhale yapılıyor, MAK İnşaata veriliyor. İhaleyi 14 ayda yapılacağı söyleniyor ihalede, 42 ay geçmesine rağmen yapılmıyor. Şirket işi taşeron firmaya vermiş. Cengiz ve Kalyon inşaat var bu taşeron firmalar arasında. Rekabet kurumu bu durumu inceledi mi incelemedi mi?Bu olan biteni sorgulamayacak mıyız? 


Öztrak şöyle devam etti:
Yiyin efendiler yiyin...Bir tarafta sarayın vakıfında çalışanlarına 89 bin TL'lik maaşlar, diğer taraftan çocuklarım aç diye yaşamına kıyan yurttaşlar. Hatay Valiliği önünde çocuklarım aç diye intihar eden Adem Yarıca'nın şu fotoğrafına herkesin çok iyi bakması lazım. Herkes şapkasını önüne koyup düşünecek. En çok devleti yönetenler düşünecek.Devlet nedir? Devlet kimsesizlerin kimsesidir. Peki Devleti yöneten kimdir? Saray.Eğer iktidar itibardan tasaruf olmaz diyerek, saraylara,uçaklara, lüks araç filolarına milyonlar harcıyorsa; diğer taraftanda da babalar çocuklarını doyuramadığı için yaşamlarına son veriyorsa o itibarınızı kim ne yapsın? Batsın iktdarınız...

Çocuğu aç diye intihar eden bir baba konusunda tek bir kelam yapmayan Diyanet işleri Bakanı anlaşılan Orta Çağ Papalığına özenip cennette emlak pazarlamaya girişmiş. Kimse kusura bakmasın . Buna balık baştan kokar deni.

Yorumlar (0)