Bir katile daha ‘iyi hal indirimi’ uygulandı: 'Adalet sistemi birkaç kişiyi daha öldürmesini bekliyor'

Boşanmak istediği eşi Eren Erdoğan tarafından katledilen Fatma Alyar'ın davasında mahkeme, sanığın “pişmanlığını” gerekçe göstererek cezada indirim uygulayarak müebbet hapis cezasına karar verdi.

GÜNDEM 29.09.2020, 00:26
Bir katile daha ‘iyi hal indirimi’ uygulandı: 'Adalet sistemi birkaç kişiyi daha öldürmesini bekliyor'

Bakırköy 19. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Eren Erdoğan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, maktul Fatma Erdoğan’ın ailesi ve davayı üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Son sözü sorulan tutuklu sanık Eren Erdoğan, ‘’Pişmanım. Üzgünüm. Böyle bir şey olmasını istemiyordum. Tasarlayarak, planlayarak bu suçu işlemedim.’’ dedi. Mahkeme heyeti, sanığı eşini kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın “pişmanlığını” gerekçe gösteren mahkeme cezada indirim uygulayarak, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını, müebbet hapis cezasına indirdi.

Mahkeme ayrıca sanığı ‘’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’’ suçundan 2 yıl 9 ay 10 gün hapis, ‘’ruhsatsız silah bulundurma’’ suçundan da 6 bin lira adli para cezasına çarptırdı.

Yorumlar (0)