Bir çiftçinin daha banka borcu nedeniyle traktörü haczedildi

Kars'ın Akyaka ilçesinde yaşayan Aytekin Tok'un banka borçları yüzünden traktörü haczedildi. İnşaat işçiliği de yapan Tok pandemi ve mevsim şartları nedeniyle iş bulamıyor.

GÜNDEM 20.02.2021, 12:45 20.02.2021, 12:49
Bir çiftçinin daha banka borcu nedeniyle traktörü haczedildi

Ekonomik buhran, pandemi yurttaşı günden güne borç batağına sürüklüyor. Çiftçilerin hali ise daha da perişan. Hükümetten destek göremeyen çiftçilerin belini bir taraftan, mazot, gübre fiyatları bükerken bir taraftan da traktör, tarım aletleri için çekilen krediler çiftçiyi perişen etti. Türkiye'nin dört bir tarafından haciz haberleri peş peşe geliyor.

Gazeteci Suat İncedere'nin haberine göre; Kars'ın Akyaka ilçesi Büyük Pirveli Köyünde yaşayan Aytekin Tok'un banka borcu sebebiyle tarlasını sürdüğü traktörü haczedildi. Henüz son taksidi duran traktörü icra memurları tarafından çekiciye yüklenerek götürüldü. 

Yazın köyde çiftçilik, kışın gurbette inşaat işçiliği yaparak 6 nüfusu geçindirmeye çalışan Aytekin Tok mevsim şartları ve pandemi nedeniyle duran inşaatlarda da iş bulamıyor.

BORCU KATLANDI DA KATLANDI

Aytekin Tok'un çekmiş olduğu 11 bin TL'lik kredi gelen faizlerle birlikte 26 bin TL'ye kadar çıktı. Borcunu ödemekte zorluk çeken Aytekin Tok amcasının Ziraat Bankası'ndan kredi ile aldığı ve son taksiti duran traktörü dün icra memurları tarafından haczedilerek götürüldü.

Evde iki yaşlı anne ve babasının yanı sıra bir eşi iki çocuğu bulunan Tok şuanda İstanbul'da inşaat işçisi olarak iş aradığını ancak pandemi ve kar yağışı nedeniyle iş bulamadığını söyledi.

"DEVLETİMİZİ BİZE YARDIM ETSİN"

Baba Mehmet Tok, "Ben 65 yaş maaşı ile burada 5 nüfusa bakmaya çalışıyorum. Oğlum gurbette inşaat işçisi. Evde bir tane bile hayvanımız yok. Devletten aldığım 65 maaşının bir kısmını borca, bir kısmıyla da 6 nüfusa bakmaya çalışıyorum. Ödeme gücümüz yok, evimi bile devlet yaptı. Devletimizin bize yardım etmesini istiyorum." dedi. 

"HİÇ Mİ VİCDANLARI YOK?"

Traktör sahibi amca Rıza Tok'un eşi, "Benim eşim hasta. Tedavi için İzmir'e gitti. Üç oğlum var, üçü de şuanda inşaatta çalışıyor. Evde bir tek hayvanımız yok. Hayvanların hepsini sattık traktörün borcunu verdik, son taksidi kalan traktörü bugün alıp gördüler. Oğlumun birinin evi geçenlerde fırtına nedeniyle uçtu. Borçları ödeyecek gücümüz yok. Ben burada  üç oğluma ait on nüfusla bir kadın başıma kalıyorum. Traktörü Deniz Bank'tan gelen icra memurları götürdü. Yarın çifte çıkıp ekin ekeceğiz, traktörsüz ne yapalım. Eşim traktörü yeğeninin üzerine almıştı, kendisi de kefildi. Kapıya gelen memurlar garajda bulunan traktörü çekiciye yükleyip götürdüler. Hiç mi vicdanları yok? Ben kadın başıma ne yapayım?. Yeğenimizin borcunu ödeyecek gücü yok. Yazın köyde çobanlık yapıyor, kışın da inşaatta çalışıyor. Evde beş nüfusla mağdurlar" dedi.

Yorumlar (0)