Bill Gates’e göre bu bir başlangıç… ‘Ders çıkarmalı, hazır olmalıyız’

Koronavirüs salgını ile mücadele konusunda en aktif isimlerden biri olan Bill Gates, Financial Times ile Skype üzerinden yaptığı bir röportajda Koronavirüs salgını ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 10.04.2020, 13:22
Bill Gates’e göre bu bir başlangıç… ‘Ders çıkarmalı, hazır olmalıyız’

Geçtiğimiz haftalarda Microsoft kurucu ortağı Bill Gates’in evde Corona virüs testi yapma imkanı sağlayan projeye destek olduğunu ve 7 potansiyel Corona virüs aşısı için yeni fabrikalara milyarlarca dolar finansman sağlayacağını sizlere aktarmıştık.

Corona virüs salgını ile mücadele konusunda en aktif isimlerden biri olan Bill Gates, Financial Times ile Skype üzerinden yaptığı bir röportajda Corona virüs salgını ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Corona virüs salgınının insanların hayatları boyunca yaşayabileceği en büyük olay olduğunu belirten Gates, virüs salgınları ile ilgili önemli bir uyarıda da bulundu.

İnsanlara önemli bir uyarıda bulunan Bill Gates, Corona virüs salgını gibi büyük bir salgının her 20 yılda bir yaşanabileceğini söyledi. Corona virüs salgını nedeniyle harcanan paranın nelerle karşı karşıya olduğumuz düşünüldüğünde oldukça küçük bir bedel olduğunu belirten Gates, insanların artık durumun ciddiyetini anladığını ve hükümetlerin virüs salgınlarını öncelikleri haline getirmelerini istediklerini de paylaştı.

Gelecekteki hükümetler ile ilgili de konuşan Gates, Corona virüs salgınından sonra gelecekti hükümetlerin virüs salgınları ile mücadele kapsamında derin antiviral kütüphanelere ve erken uyarı sistemlerine sahip olacaklarını da paylaştı.

Salgın hastalıkları konusunda daha önce de uyaran Gates, hatırlatmak gerekirse 2015 yılında yaptığı bir Ted konuşmasında dünyanın bir salgın hastalığa hazır olmadığının altını çizmişti. Corona virüs salgınına baktığımızda Bill Gates’in haklı olduğunu görüyoruz.

Yorumlar (0)