Beşiktaş Belediyesi'nden İstanbul Sözleşmesi mesajı!

Beşiktaş Belediyesi, AKP'nin kaldırılması talebiyle gündeme getirdiği, kadını şiddete karşı koruyan İstanbul Sözleşmesi'ni ilçenin dört bir yanına astı.

GÜNDEM 29.07.2020, 14:30 29.07.2020, 14:51
Beşiktaş Belediyesi'nden İstanbul Sözleşmesi mesajı!

CHP'li Beşiktaş Belediyesi, Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile karıştılılan İstanbul Sözleşmesi'ni, bilboardlara ve binaların üstüne astığı afişlere QR kod olarak yerleştirdi. Vatandaşlar, bu afişler üzerindeki QR kodu telefonlarında okutarak İstanbul Sözleşmesi hakkında bilgi alabilecek.

Afişler ile ilgili Beşiktaş Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yayınlanan mesaj şöyle:

Şiddetsiz Bir Hayatı Dayanışmayla Örelim...

Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetin kökeninin, toplumda kadın ve erkek arasındaki eşitsizliğe dayandığı tespitinden yola çıkan belediyemiz, kadın erkek eşitliğinin tam olarak tesis edilmesini hedefleyen ve Türkiye’nin taraf olduğu “İstanbul Sözleşmesi”ne dikkat çekmek amacıyla Barbaros Meydanı'na Dijital Anıt yerleştirdi. Dijital Anıt üzerinde 2008 yılından beri cinayete kurban giden tüm kadınların isimleri geçerken İstanbul Sözleşmesi'nden önemli maddeler de yer alıyor. Kurban Bayramı’nın ilk gününe kadar ziyarete açık olacak olan Dijital Anıt, bayramdan sonra da sergilenerek toplumsal farkındalık oluşturmaya devam edecek.

Belediyemiz Barbaros Meydanı’na kurulan Dijital Anıt’ın yanı sıra ilçenin dört bir yanına billboardlar, afişler ve İstanbul Sözleşmesi duyuruları yerleştirdi. Yolda yürürken veya araçla geçerken panoların üzerindeki QR kod telefondan taranarak sözleşme okunabiliyor. "İstanbul Sözleşmesi Yaşatır" mesajı aynı zamanda belediye binamızda da ışıkla yansıtılacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "Cinsiyet temelli ayrımcılığa ve kadınlara yönelik şiddetin tüm biçimlerine karşıyız. Şiddetsiz bir hayatın güvencesi İstanbul Sözleşmesi tam uygulanmalıdır. Eşitlik mücadelesinde tüm kadınların yanındayız" dedi.

Yorumlar (0)