Berkin Elvan Ailesinin Avukatının Davasında Karar

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, terör örgütü DHKP/C tarafından savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınarak şehit edilmesine ilişkin açıklamaları nedeniyle Berkin Elvan ailesinin avukatı Efkan Bolaç’a örgüt propagandası yapmak suçundan verilen 3 yıllık hapis cezasını onadı.

GÜNDEM 28.12.2019, 09:35
Berkin Elvan Ailesinin Avukatının Davasında Karar

Avukat Efkan Bolaç, 3 Nisan 2015 tarihinde katıldığı bir televizyon programında Cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit olduğu rehin alma olayına ilişkin, “Dünyada ilk defa adalet yerine getirilsin diye bir savcı rehin alındı, böyle bir şey dünyada nerde var bilmiyorum, ötesi bırakın savcıyı kurtarmak için herkesi öldürdüler” demişti.

‘KİMSE ÖLMESİN DEDİM’

İstanbul Başsavcılığı, bir ihbar üzerine soruşturma başlattığı Bolaç hakkında örgüt propagandası yapmak suçundan dava açtı. İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nda savunma yapan Bolaç, şunları kaydetti: “Öncelikle dosyada hakkımda verilmiş takipsizlik kararı kaldırılmadan dava açıldığı anlaşılmaktadır, usule aykırıdır. Başsavcı vekili tarafından onaylanmadığı için kaldırılması mümkün değildir. Ben Berkin Elvan’ın ailesinin avukatıyım. Katili fotografta belliydi. Savcıdan ben almıştım, ancak buna rağmen işlem yapılmıyordu. Ben programda kimse ölmesin, savcının rehin alınması da doğru değil, adalet için böyle bir yere getirilmesi de doğru değil dedim. Ancak adalet mekanizması doğru çalışmayınca insanlar, başka otoriteler devreye giriyor, Berkin’in katili getirilip yargılansaydı böyle bir şey olmayacaktı. Ben bunu eleştirdim ve kimse ölmesin dedim. Bu suçsa bu suçu işlemeye devam edeceğim.”

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, mahkeme, Bolaç’ı terör örgütü propagandası yapmak suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, gerekçesinde, “sanık açıkça DHKP/C’li teröristlerin eylemlerinin adalet için yapıldığını söyleyerek meşru göstermeye çalıştığı anlaşılmıştır” değerlendirmesini yaptı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi de 3. Ceza Dairesi, kararın hukuka uygun olduğunu belirterek 17 Aralık’ta cezasını onadı. Kararda, somut bir gerekçe gösterilmedi. Bolaç, Yargıtay’a başvuracağını açıkladı. 

Yorumlar (0)