banner773

Bekir Bozdağ: ''Osman Kavala başka suçtan tutuklu''

AİHM'nin Osman Kavala hakkında verdiği ihlal kararını uyguladıklarını öne süren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Başka bir suç nedeniyle tutuklamış ve yargılaması devam etmiştir" dedi.

GÜNDEM 10.08.2022, 17:00
Bekir Bozdağ: ''Osman Kavala başka suçtan tutuklu''

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 13. Büyükelçiler Konferansı'nda konuştu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM), Türkiye’nin Osman Kavala davasında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni ihlal ettiğine yönelik kararını değerlendiren Bozdağ, “Osman Kavala hakkında AİHM'in verdiği hak ihlali kararını Türk mahkemesi uygulamış ve uymuştur. Başka bir suç nedeniyle tutuklamış ve yargılaması devam etmiştir. Şimdi hüküm özlüdür” dedi.

"Adalet yok diye bağıranların gündeme getirdiği dava sayısı beşten fazlasını sayan çıkmıyor" diyen Bozdağ, "O, 5 tanesini de bilmiyorlar. Dosyayı, delilleri bilmiyorlar. Sadece taraftarlıklarına göre dosyayı görmeden, taraftarlarının yazdıklarına inanarak o dosyada görev yapan hakim ve savcıları mahkum eden yaklaşım ortaya koyuyorlar. " diye konuştu.

Bozdağ konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye'de 8 milyona yakın dava var. Cezaevlerinde 315 bine yakın tutuklu ve yükümlü var. Ama Avrupa'dan gelen herkes ya 1 kişiyi soruyor ya 2 kişiyi soruyor. Madem hak ihlalleriyle ilgileniyorsunuz, o kadar cezaevinde insan var, yargılanan var. Onlardan şikayet gelmiyor mu hiç? Onlarla ilgili bana soracağınız soru yok mu? Neden onlarla ilgilenmiyorsunuz hiç? Adil midir bu?" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)