Baydemir: Müzakere masasında buluşalım

BMM’de basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında konuşan HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, “Seçimden sonra referandumdan sonra bu ülkeyi müzakere masasına götürelim” çağrısını yaptı

GÜNDEM 01.03.2017, 14:11 01.03.2017, 14:11
Baydemir: Müzakere masasında buluşalım

HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, “Seçimden sonra referandumdan sonra bu ülkeyi müzakere masasına götürelim. Biz idam sehpasını değil, müzakere masasını işaret ediyoruz. Gelin müzakere masasında buluşalım” çağrısını yaptı.

“BU BİR GASPTIR”

ANKA'nın haberine göre, Baydemir, TBMM’de basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında şunları ifade etti:

>>28 Şubat nasıl ki Merve Kavakçı’yı milletin iradesini tanımayarak vekilliğini elinden aldı, bugün aynı yöntemle 28 Şubat’ın mağduru olan siyasi akım Figen Yüksekdağ Eş Başkanımızın vekilliğini gasp etti. Bu bir gasptır. Bu kararın bir sebebi de referandumdur.

>>Hayır çıkması durumunda bu ülke bir kez daha 2013’ün, 2014’ün müzakere ruhuna geri dönmek zorunda kalacak. Çünkü başka bir seçeneğin olmadığı bir kez daha idrak edilmiş olacak. Bu paket bu anayasal düzen maalesef gemileri yakmaktır.

"HDP YARIN KAMPANYASINI BAŞLATACAK"

>>Yarın İstanbul’da, Diyarbakır’da ve İzmir’de eş zamanlı olarak kampanyamızın ana çerçevesini kamuoyuyla paylaşacağız. İki kesim var. Bir kesim eline idam ipi almış, bir de sehpa almışlar, meydan meydan dolaşıyorlar. Diyorlar ki ‘onaylayın bizi seçimden sonra promosyon olarak bir idam sehpası kuracağız’. Aslında bu ülkenin idamıdır bu. Ülkenin demokrasinin idamıdır bu.

“GELİN MÜZAKERE MASASINDA BULUŞALIM”

>>Biz de hayır diyoruz. Hayırda buluşalım. Seçimden sonra referandumdan sonra bu ülkeyi müzakere masasına götürelim. Biz idam sehpasını değil, müzakere masasını işaret ediyoruz. Gelin müzakere masasında buluşalım. Referandum sonucu ne olursa olsun bu manada bir kez daha söylüyorum bu ülkenin Kürt sorununun çözümü şiddete değil müzakerededir, diyalogdadır, masadadır. Yeteri miktarda gecikildi, daha fazla gecikilmemesi için referandumu da bu manada bir fırsata dönüştürmek lazım. Kürt sorununun çözümü Kürt halkını tanımaktan geçer.

BARZANİ’NİN ZİYARETİ

>>Bu bir diplomatik tahammülün, bir diplomatik tanımanın olmazsa olmazıdır. Protokolün gereğidir. Sayın Barzani’nin Türkiye ziyaretini biz olması gereken bir diplomatik ziyaret olarak tanımlıyoruz. Bunu referandumla ilişkilendirmenin de doğru bulmuyorum. 

 

Yorumlar (0)