Batman’da dört muhtar, Van’ın ilçelerinde de 9 belediye meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı

Van'da görevinden uzaklaştırılan belediye meclis üyeleri kendilerine bilgi verilmediğini söyledi

GÜNDEM 22.08.2019, 13:27
Batman’da dört muhtar, Van’ın ilçelerinde de 9 belediye meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları'nın görevden alınmasının ardından dün Van’ın Edremit, Çaldıran ve Tuşba ilçe belediyesinde HDP'li 9 belediye meclis üyesi İçişleri Bakanlığı kararıyla görevlerinden uzaklaştırıldı. Batman'da da Çay, Bağlar ve Korik mahallesi ile Kösetarla köyünün muhtarları haklarındaki dava ve soruşturmalar gerekçe gösterilerek görevlerinden alındı.

Meclis üyeleri: Bilgilendirilmedik

Abdulhakim Günaydın'ın Independent Türkçe'de yer alan haberine göre, Van'da görevinden uzaklaştırılan belediye meclis üyelerinin, Edremit Belediyesi Meclis üyeleri Savaş Encü, Sevinç Şeker ve Atiye Sen, Çaldıran Belediyesi Meclis üyeleri Pınar Demir, Necmettin Şahin, Hülye Darak ve Mehmet Sıddık Moraner ile Tuşba Belediyesi Meclis üyesi Ercan Yılboğa olduğu öğrenildi.

Çaldıran Belediyesi HDP'li meclis üyeleri Necmettin Şahin ve Mehmet Sıddık Moraner konuyla ilgili Independent Türkçe'ye yaptıkları açıklamada, görevlerinden uzaklaştırıldıklarına dair kendilerine resmi olarak herhangi bir bilgilendirmenin yapılmadığını söyledi.

Batman'da muhtarlar görevinden uzaklaştırıldı

Batman'da ise görevinden uzaklaştırılan 3 mahalle ve bir köy muhtarının yerine kayyım atandı. Görevinden uzaklaştırılan muhtarların isimleri şöyle:

Çay Mahallesi Muhtarı Mehmet Taş, Bağlar Mahallesi Muhtarı Mazhar Yiğit, Korik Mahallesi Muhtarı İzzet Çere ve Kösetarla Köyü Muhtarı Kadri Tirki.

Konuya ilişkin Batman Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle: 

1-İlimiz Merkez Çay Mahallesi Muhtarı (M.T) hakkında “terör örgütü propagandasını yapmak ve terör örgütüne üye olma” suçundan dolayı aldığı 4 yıl 2 ay hapis cezası nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığınca mazbatası iptal edilmiştir. Çay Mahallesi Muhtarlık görevini yürütmek üzere Aza Mehmet ALPYÜREK görevlendirilmiştir.


2-İlimiz Merkez Kösetarla Köyü Muhtarı (K.T) hakkında Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden yargılama nedeniyle İçişleri Bakanlığınca geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırılmıştır. Kösetarla köyü Muhtarlık görevini yürütmek üzere Aza Hakan TİRKİ görevlendirilmiştir.


3-İlimiz Merkez Bağlar Mahallesi Muhtarı (M.Y) hakkında Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yürütülen yargılama sonucu “Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık” suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına mahkûm edildiği ve dava dosyası temiz aşamasındadır. Yürütmekte olduğu görevin hassasiyeti nedeniyle hakkında nihai karar verilene kadar  Valiliğimizce 4541 sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyeti Teşkiline Dair Kanun gereğince görevden uzaklaştırılmıştır. Bağlar Mahallesi Muhtarlık görevini yürütmek üzere Aza Mehmet Fatih EKER görevlendirilmiştir.


4-İlimiz Merkez Korik Mahallesi Muhtarı (İ.Ç) hakkında “Silahlı Örgüt adına suç işlemek suretiyle örgüte üye olma, görevi yaptırmamak için direnme, suçluyu kayırma, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet etme, propaganda yapma” suçlarından Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edilmektedir. Yürütmekte olduğu görevin hassasiyeti nedeniyle hakkında nihai karar verilene kadar Valiliğimizce 4541 sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyeti Teşkiline Dair Kanun gereğince  görevden uzaklaştırılmıştır. Korik Mahallesi Muhtarlık görevini yürütmek üzere Batman Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Memet AVŞAR görevlendirilmiştir.

Yorumlar (0)