Başsavcılık'tan Kadir Şeker için flaş hamle!

Kadir Şeker, parkta sevgilisine şiddet uygulayan Özgür Duran'ı engellemek istedi. Bu arada arbede çıktı. Yaşanan kargaşada Duran bıçaklanarak hayatını kaybetti. 8 aydır tutuklu olan Şeker hakkında 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, bu karara itiraz etti.

GÜNDEM 16.10.2020, 17:54
Başsavcılık'tan Kadir Şeker için flaş hamle!

Kadir Şeker, sevgilisine şiddet uyguladığını düşündüğü erkeği engellemek isterken, yaşanan arbede sonucu karşısındaki kişinin ölümüne sebebiyet verdiği için Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyordu. Şeker'e ''kasten adam öldürme'' suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. Başsavcılık, bu karara itirazda bulundu.

KONYA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI İTİRAZ ETTİ 

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın yaşanış şeklinin tekrar değerlendirilmesi ve ''haksız tahrik indirimi''nin en üst sınırdan verilmesi için Konya Bölge Adliye Mahkemesine itiraz etti. İtiraz, üst mahkeme tarafından değerlendirilecek.

NE OLMUŞTU?

Olay, 5 Şubat akşamı, Konya Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'nda meydana geldi.

Özgür Duran'ın (32) sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğünü sanıp, olaya müdahale etmek isteyen Kadir Şeker (20), çıkan arbedede Duran'ı bıçaklayarak öldürdü. Tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavına hazırlanan Şeker, 'kasten adam öldürme' suçundan yargılandığı 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada önce ömür boyu hapse çarptırıldı. Bu ceza, suçun haksız tahrik altında işlendiği gerekçesiyle önce 15 yıla, Kadir Şeker'in duruşmadaki iyi hali de göz önünde bulundurularak 12,5 yıla indirildi.

Yorumlar (0)