banner773

BAŞARILI İSMİN İBB'DEN AYRILMA NEDENİ BELLİ OLDU

Taylan Engin açıklamasında, "bürokrasi yönetimi anlamında yaşanan çalışma ve çözüm yöntemleri farklılıklarımızın İstanbul için bir kayba dönüşmemesi adına Genel Sekreterliğin görevim ile ilgili talebini itiraz etmeden kabul etmiş bulunmaktayım" sözleri dikkat çekti. 

GÜNDEM 18.11.2019, 16:41 18.11.2019, 16:53
BAŞARILI İSMİN İBB'DEN AYRILMA NEDENİ BELLİ OLDU

GAZETEKRİTİK /ÖZEL

Geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun en önemli bürokratlarından biri olarak gördüğü İBB Ulaşım Daire Başkanı Dr. Taylan Engin görevinden istifa ettiği haberi şok etkisi yaratmıştı.
Taylan Engin, İBB Ulaştırma Daire Başkanlığı'ndan ayrılma nedenine dair bir basın açıklaması yaptı.


Başarılı isim açıklamasında, "bürokrasi yönetimi anlamında yaşanan çalışma ve çözüm yöntemleri farklılıklarımızın İstanbul için bir kayba dönüşmemesi adına Genel Sekreterliğin görevim ile ilgili talebini itiraz etmeden kabul etmiş bulunmaktayım" sözleri dikkat çekti. 

İşte Taylan Engin'in o açıklaması:
Kamuoyuna yansıdığı gibi zorlu şartlar altında gerçekleşen ve tarihinde ilk kez iki kere tekrarlanan 2019 İstanbul yerel seçimleri sonrasında görev aldığım İBB Ulaşım Daire Başkanlığı görevimden 12.11.2019 tarihi itibarı ile ayrılmış bulunmaktayım. Bu konuda kamuoyunda yer alan haber ve yorumlara ilişkin kısa da olsa bir açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.

Seçim kampanya döneminden itibaren ulaşım konusunda danışmanlığını yürüttüğüm Sayın Ekrem İmamoğlu Başkanım ile birlikte İstanbul’un yerel yönetim anlayışında sosyal demokrat bir yaklaşımın ulaştırma sektöründe de yer edinmesi hususunda 11 aylık bir maratonda koşmuş bulunmaktayım. İkinci seçim sonrasında da İstanbul Ulaşım Daire Başkanlığı görevini üstlenmem istenmesi ile birlikte bu görevde uzmanlığım olan ulaşım sektörü ve yerel yöneticilik konusunda tüm deneyim, bilgi ve birikimimi aktarmaya çalıştım. İstanbul’da ulaşıma dair bekleyen bazı acil sorunların çözümüne dair daha devletçi bir yaklaşım ile; özel taşıma esnafının problemleri, Adalar ulaşım sorunun gündeme alınması, gece ulaşımı, Büyük İstanbul Otogarı’nın İstanbullulara kazandırılması gibi bir çok önemli ve kampanya döneminde söz vermiş olduğumuz projelerin de hayata geçirilmesinde elimden gelen katkıyı sunmuş biri olarak görev alanım ve sorumluluklarımın yerine getirilmesi konusunda içim rahattır.

İlk seçim sonrasında kamuoyuna iletildiği gibi; “İstanbul’un kaybedecek bir dakikası bile yoktur” anlayışından hareket ile bürokrasi yönetimi anlamında yaşanan çalışma ve çözüm yöntemleri farklılıklarımızın İstanbul için bir kayba dönüşmemesi adına Genel Sekreterliğin görevim ile ilgili talebini itiraz etmeden kabul etmiş bulunmaktayım. Bu kapsamda her zaman saygı ve sevgi ile baktığım sayın Ekrem İmamoğlu’nun söylediği gibi;

“Doğruları savunmaktan ve yüreğinizin sesini dinlemekten asla vazgeçmeyin. Göreceksiniz sevgi kazanacak”  sözünü kendi adıma inanarak uyguluyorum.

İBB'de birlikte çalıştığım daire başkanlığı çalışma  arkadaşlarıma, seçim döneminde içinde yer aldığım ve birlikte emek verdiğim tüm yol arkadaşlarım ile  İstanbul için birlikte uyum halinde çalıştığımız ulaşım komisyonunun tüm üyelerine sevgi ve saygılarımı iletiyorum.

Kampanya döneminde söylediğimiz şekilde;  gençliğimiz var bizim.     

Taylan Engin, "yerel yönetimler ve ulaştırma" alanında Türkiye'nin  önde gelen isimlerinden bir olarak biliniyor.

Yorumlar (0)