Barış Yarkadaş: Tutuklu olan 6 arkadaşımız tarihi bir savunma yapmıştır

Gazeteci Barış Yarkadaş, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Hülya Kılınç, Mehmet Ferhat Çelik ve Aydın Keser hakkında verilen kararı değerlendirdi. Yarkadaş, "Tutuklu olan 6 arkadaşımız tarihi bir savunma yapmıştır"dedi.

GÜNDEM 24.06.2020, 23:33 24.06.2020, 23:46
Barış Yarkadaş: Tutuklu olan 6 arkadaşımız tarihi bir savunma yapmıştır

26. Dönem CHP İstanbul Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, gazeteciler Barış Terkoğlu, Ferhat Çelik, Aydın Keser, Murat Ağırel, Hülya Kılınç ve Barış Pehlivan'ın MİT kanuna muhalefet ettikleri gerekçesiyle yargılandığı davanın duruşmasını takip etti.

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmayı takip eden CHP’li Barış Yarkadaş, ‘’Bugün tutuklu olan 6 arkadaşımız tarihi bir savunma yaparak, gazeteciliği savunmuş, halkın haber alma hakkını sonuna kadar takipçisi olduklarını bir kez daha kayıtlara düşürmüşlerdir.’’ dedi.

Barış Yarkadaş tahliyeler sonrası saat 22.00 sularında İstanbul Adliyesi önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

CHP’li Barış Yarkadaş yaptığı açıklamada altını çizerek ‘Gazetecilik suç değildir’ dedi.

Gazeteciler Barış Terkoğlu, Ferhat Çelik, Aydın Keser, Murat Ağırel, Hülya Kılınç ve Barış Pehlivan'ın MİT kanuna muhalefet ettikleri gerekçesiyle yargılandığı davanın duruşmasını takip eden Barış Yarkadaş şu açıklamayı yaptı:

6 ARKADAŞIMIZ TARİHİ BİR SAVUNMA YAPTI

Bugün tutuklu olan 6 arkadaşımız tarihi bir savunma yaparak, gazeteciliği savunmuş, halkın haber alma hakkını sonuna kadar takipçisi olduklarını bir kez daha kayıtlara düşürmüşlerdir. Halkı bilgilendirmek suç olamaz. Halkı bilgilendirmenin cezası hapislerde yatırılmak olamaz. Gazetecilik suç değildir.

SUÇ UNSURU ORTAYA KOYMADAN HABERİ YAYINLAMIŞLARDIR

Arkadaşlarımız haber değeri olan ve haber değeri taşıyan bir olguyu, şehitlerimizin isimlerini saklayarak, o cenaze törenine katılanları adeta bir anlamda fotoğrafta karartarak, kimseyi deşifre etmeden, herhangi bir suç unsuru ortaya koymadan bilgi vermek amacıyla bu haberi yayınlamışlardır.

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

Ama ne yazık ki iktidar kendi politikalarının tartışılmaması için gazetecileri tutuklatmış, gazeteciler üzerinden de topluma bir gözdağı vermeyi amaçlamışlardır.

Bugün yapılan tarihi savunmayla arkadaşlarımız, gazetecilik mesleğinin, gazetecilik ahlakının ve gazetecilerin topluma karşı sorumluluklarının ne derece de bilincinde olduklarını göstermişlerdir. Bir kez daha söylüyoruz: Gazetecilik suç değildir, gazetecilik suç değildir.

Yorumlar (0)