Bakan Varank 'yerli ve milli' diye açıklamıştı: Çin’den getirilen ilacın yerli sentezi çıktı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, koronavirüse karşı, “yerli ve milli ilaç” üretildiğini duyurdu. Varank’ın duyurduğu ilaç, Mart ayında tedavide etkili olduğu öne sürülerek Çin’den getirilen ilacın yerli sentezi.

GÜNDEM 12.06.2020, 13:04
Bakan Varank 'yerli ve milli' diye açıklamıştı: Çin’den getirilen ilacın yerli sentezi çıktı

TÜBİTAK Kovid-19 Türkiye Platformu, koronavirüs tedavisindeki etkisi tartışmalı olan Favipiravir isimli ilacın yerli sentezini üretti. İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Güzel ve ekibi ile Atabay Kimya Firması tarafından sentezlenip ruhsatlandırma aşamasına gelen yerli sentez ilacın ilk numunesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a sunuldu.

Tele1'de yer alan habere göre, Varank’ın duyurduğu ilaç, Mart ayında tedavide etkili olduğu öne sürülerek Çin’den getirilen ilacın yerli sentezi.

RUHSAT BEKLENİYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Covid-19’a karşı yerli ve millî olarak kendi sentezimizle geliştirilmiş çok önemli bir ilacı ürettik” sözleriyle ilacı duyurdu. Varank, yerli sentez ilaçla ilgili, “Ruhsatlandırma aşamasına gelmesi mutluluk ve gurur verici.Bu aşamadan sonra tedavide kullanılması ve ihracatı planlanıyor” ifadelerini kullandı.

Yerli sentez Favipiravir ilacının ruhsatlandırma aşamasının tamamlanması sonrasında, tedavide kullanılması ve ihraç edilmesi planlanıyor.

BAKAN KOCA, ‘ÇİN’DEN GETİRDİK’ DEMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mart ayında yaptığı bir açıklamada, koronavirüs tedavisi için Çin’den Favipiravir ilacını getirdiklerini açıklamıştı. Uzmanların yan etkilerine karşı uyardığı ilacın sakat doğumlara neden olduğu da belirtilmişti.

Yorumlar (0)