Bakan Müezzinoğlu: 94 bin 867 kamu çalışanı ihraç edildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 31.01.2017, 14:07 31.01.2017, 14:07
Bakan Müezzinoğlu: 94 bin 867 kamu çalışanı ihraç edildi

Birgün’de yer alan habere göre,  Müezzinoğlu emeklilere yapılacak promosyon ödemesi için Mart ayını işaret etti. Müezzinoğlu şunları söyledi:

Mart ayı itibarıyla promosyonlar ödenmeye başlanacak. Bu hafta kamu bankaları ve özel bankalar da dahil protokolün imzalanmasıyla ilgili son rötuşları, dün son şeklini bankalara gönderdik. Kanaatim o ki yarın itibarıyla bitirmiş olacağız.

Bin liranın altında emekli maaşı alanlara 300 lira, bin lira ile 2 bin lira arasında emekli maaşı alanlara 375 lira, 2 bin lira üzerinde emekli maaşı alanlara da 450 lirayı vermek bizim kamu bankalarıyla asgari taahhüdümüz. Ama diğerlerine de açıyoruz, rekabete açıyoruz. Farklı önerileri ve cazip promosyonları emeklimizin tercihlerine göre serbest bırakıyoruz.

"BÜYÜKANNELERE ASGARİ ÜCRETİN YÜZDE 30'U ÖDENECEK"

İstanbul ve Bursa kesinleşti. Bugün TOBB Başkanıyla bir araya geleceğiz. İlleri de netleştireceğiz. Sayı 5 bin aile. 5 farklı illerden gelecek verilerin değerlendirmesi de bize iyi fikir versin istiyoruz. Büyükannelere asgari ücretin yüzde 30'u ödenecek.

Borçların yeniden yapılandırılması: Bizim de Maliyenin de beklediğinin çok ötesinde bir müracaat oldu. Maliyenin müracaatları 80 milyarın üzerinde, bizde de 43 milyarın üzerinde bir yapılandırma gerçekleşti. Peşinatlarla birlikte ilk ay taksitlerinde biz yaklaşık 4,5 milyar lira tahsilatı yaptık.

'FETÖ' SORUŞTURMALARI

Tüm kamu kurumlarında 125 bin 485 kamu çalışanı hakkında işlem yapıldı. Bu kişilerden 94 bin 867'si ihraç edildi.

 

Yorumlar (0)