Bakan Koca: Koronavirüs sonu yaklaşan bir salgındır, bunun heyecan verici açıklamasını birazdan yapacağım

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

GÜNDEM 16.09.2020, 20:12 16.09.2020, 20:22
Bakan Koca: Koronavirüs sonu yaklaşan bir salgındır, bunun heyecan verici açıklamasını birazdan yapacağım

Koronavirüsle mücadele kapsamında gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları:

Koca, ''Ülkemizde virüse 10 Mart'ta rastlanmıştı. 17 Mart'ta ilk kaybımızı vermiştik. O gün itibarıyla test sayısı 98'di. Salgında çok şey yaşadık. 7 bin 185 hayat son buldu. Bugün ağır hasta sayımız 1300'ün üzerinde toplam vaka sayımız yüz binlerle ifade buluyor'' dedi.

- Gerçekte düşünüldüğü şekilde yalnız değiliz. Sizi düşünen ailenizin olduğu gibi sizi düşünen güçlü bir devletiniz var. Karamsarlık için neden yok. Hayatsa normal akışına dönmeye hazırlanıyor. Koronavirüs salgını sonu yaklaşan bir salgındır. Bunun heyecan verici açıklamasını birazdan yapacağım.'

'HASTALIK BİR ANLAMDA KENDİ SEYRİNE BIRAKILMIŞTIR'

Koca, ''Virüsün izi sürülmediği için de o ülkelerde salgın gerçek boyutuyla görülmemektir. Aşı bulunana kadar hastalık bir anlamda kendi seyrine bırakılmıştır. Her gün ortalama 100 bin test yapılıyor ve ister taşıyıcı ister hasta olsun sonucu pozitif olan herkesin tedavisi başlatılıyor. Artan ağır hasta ve yeni hasta sayısı kimsenin tedavisini almasına mani olmamıştır'' dedi.

"SALGIN KONTROLDEN ÇIKTI ALGISI YANLIŞTIR"

Her taşıyıcı, her hasta, her vaka toplum olarak mücadele gücümüzden bir şeyler eksiltiyor. Hiç kimse, hasta olursam tedavim yapılır kolaycılığına düşmemelidir. Tedavilerimizi yapan sağlık personelimizin, ailelerine vakitleri kalmadığını unutmayalım.

Sağlık çalışanının en önemli morali, hasta sayılarının azalmasıdır. Korona virüsün toplum gündemindeki yeri artıyor. Ancak durumun, salgın kontrolden çıktı şeklinde algılanması yanlış olacaktır. Diyarbakır, Van, Konya, Adıyaman’da yatak kapasitesini artırdığımız ayrıca doğrudur.

Yorumlar (0)