Bakan Koca, HDP Eş Genel Başkanları'na teşekkür etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs aşısı yaptıran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile sıraları geldiğinde aşı olacaklarını açıklayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ile Pervin Buldan'a teşekkür etti.

GÜNDEM 15.01.2021, 16:27 15.01.2021, 16:28
Bakan Koca, HDP Eş Genel Başkanları'na teşekkür etti

Sağlık Bakanı Koca, dün AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ankara Şehir Hastanesi'nde koronavirüs aşısı olmasının ardından, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin liderlerini arayarak aşı olmaya davet etti. Bakan Koca, daveti üzerine aşı yaptıran MHP lideri Bahçeli ve İYİ Parti lideri Akşener ile aşı olacağını açıklayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Twitter hesabından paylaşımda bulunarak teşekkür etti. 

Bakan Koca, Bahçeli'nin Twitter'dan yaptığı paylaşımını alıntılayarak, "Sayın Devlet Bahçeli’ye devlet politikaları söz konusu olduğunda gösterdiği hassasiyetin bir parçası olarak aşı programına olan destek ve katkıları sebebiyle çok teşekkür ederim. Salgınla mücadeleyi birlikte kazanacağız" dedi.

Bakan Koca, diğer paylaşımında ise "Sayın Meral Akşener Hanımefendi’ye aşı davetimizi kabul ederek aşı olmaları vesilesi ile çok teşekkür ediyorum. Salgınla mücadeleyi birlikte kazanacağız" ifadesini kullandı.

Bakan Koca, aşı programına destek veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da teşekkür ederek, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na aşı programına destek için yaptıkları açıklama ve aşı olacaklarını beyan etmeleri sebebiyle çok teşekkür ederim. Salgınla mücadeleyi birlikte kazanacağız” dedi. 

MİTHAT SANCAR VE PERVİN BULDAN'A DA TEŞEKKÜR ETTİ

Koca bir teşekkürü de HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ile Pervin Buldan'a etti:

"HDP Genel Başkanı Mithat Sancar Beyefendi’yi arayarak kendilerini de aşı olarak örnek olmaya davet etmiştim. Parti olarak yaptıkları açıklama ile sıra bekleyerek örnek olmayı tercih ettiler. Destekleri için teşekkür ediyorum. Salgınla mücadeleyi birlikte kazanacağız."

HDP Eş Başkanları Koca'nın çağrısına "sıramız gelince aşı olacağız" yanıtını vermişlerdi.

HDP'den yapılan açıklama şöyleydi:

"Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonumuz ile yaptığımız değerlendirmeye göre, bu davet daha önce belirlenen risk grubu, kronik hastalar ve sağlık çalışanları için düzenlenen aşılama programına uygun değildir. Bu nedenle herkesin belirlenmiş risk öncelik sırası ile aşılanması, sürecin hızlıca ve etkili bir şekilde devam etmesi gereklidir. Bizler, risk ölçüleri içerisinde sıramız geldiğinde aşı olacağımız bilgisini kamuoyu ile paylaşıyoruz."

Yorumlar (0)