Bakan Koca'dan 'Uzaktan Sağlık Hizmeti' açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Uzaktan Sağlık Hizmeti (USH) altyapısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm standarların bakanlık tarafından belirleneceğini söyleyen Bakan Koca, uzaktan sağlık sistemi yazılımının kullanılacağını ifade etti.

GÜNDEM 11.02.2022, 12:49 11.02.2022, 13:13
Bakan Koca'dan 'Uzaktan Sağlık Hizmeti' açıklaması

Sağlık Bakanlığı, “Uzaktan Hizmetlerin Sunumu Hakkında Yönetmelik” yayımladı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan yönetmeliğin amacı, sağlık hizmetinin mekandan ve coğrafyadan bağımsız olarak teknolojiye dayanılarak sunulmasına ilişkin usul ve esasların düzenlenmesi olarak vurgulandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni hayata geçirilen Uzaktan Sağlık Hizmeti (USH) ile ilgili detayları sosyal medya üzerinden açıkladı.

Fahrettin Koca'nın açıklamaları şöyle oldu:

Hizmetlerin sunumunda, Sağlık Bakanlığınca üretilen veya tescil edilerek kullanılması onaylanan yazılı, sesli veya görüntülü iletişime imkân sağlayan Uzaktan Sağlık Bilgi Sistemi yazılımı kullanılacak. Tüm standartlar Bakanlıkça belirlenecek.

Kişinin tıbbi gözlem, izlem ve takibi ile değerlendirmesi yapılabilecek, teşhis edilmiş hastalıkları kontrol edilebilecek, tıbbi danışmanlık verilebilecek. Gerekli durumlarda, kişiye bir sağlık kuruluşuna bizzat müracaat etmesi önerilecek.

Takip için bazı klinik parametreler değerlendirilebilecek, tedavi ve ilaç yönetimi sağlanabilecek. Sağlıklı yaşamın desteklenmesine, psikososyal destek hizmetlerinin sağlanmasına yönelik hizmet verilebilecek. Riski olan veya ileri yaştaki kişilerin çok yönlü takibi yapılabilecek.

Yorumlar (0)