banner773

Bakan Koca açıkladı! İstanbul için yeni tedbirler geliyor

Koronavirüs ile mücadelesi kapsamında Bursa'yı ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Salgın tüm ülkede yeniden tırmanışa geçmiş durumdadır" dedi. Koca İstanbul için 5 günlük özel bir çalışma yapılacağını ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de görüşeceğini söyledi.

GÜNDEM 23.10.2020, 12:09
Bakan Koca açıkladı! İstanbul için yeni tedbirler geliyor

Koronavirüs ile mücadelesi kapsamında Bursa'yı ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Salgın tüm ülkede yeniden tırmanışa geçmiş durumdadır" dedi. Koca İstanbul için 5 günlük özel bir çalışma yapılacağını söyledi.

Koca, İstanbul'a yapacağı ziyarette İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla da görüşmeyi planladığını söyledi.

İŞTE KOCA'NIN AÇIKLAMALARI:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa'da kameraların kaşısına geçti.

Bakan Koca, "Halkımızdan rica ediyorum. Sağlık çalışanlarımızın hastaları iyileştirmek için gösterdiği çabayı sizlerde tedbirlere uymak için gösterin. Salgınla mücadelede şu an tedbirlerden daha güçlü bir silah yok.

Hastalıkla mücadele yayılmayı önleyerek kazanılır. Şehir Şehir dolaşıp çağrılarımızı tekrarlıyoruz. Bugün de salgına karşı gelinen noktayı, alınacak ek önlemleri, sağlıkçıların ihtiyaçlarını değerlendiriyoruz. Bursa’daki çalışmalarımıza değerli valimiz Yakup Canbolat bey ile durum değerlendirmesi yaparak başladık. Sayın vali Canbolat’a mücadeleleri için teşekkür ediyorum.

3 milyonu aşkın nüfusuyla Bursa salgınla mücadelede önemli merkez üslerinden biridir. Sosyal hareketliliği ve diğer şehirlerle yoğun ilişkileri önemli bir etken.

Buradaki mücadele tüm ülkeyi önemli etkileyecektir. Ziyaretimizde yoğun bir program sığdırdık. Önce Bursa Şehir Hastanesi’ni ziyaret edeceğim. Sonra ise Bursa’dan başlayarak, Balıkesir, Bilecik ve Çanakkale il sağlık müdürleri ve hastane baş hekimleri ile ayrı ayrı toplantı yapacağız. Toplantımız tamamlanınca bu şehirlerdeki halkımıza açıklamalarım olacak. Akşamki açıklamaya bırakmadan şimdiden dikkat çekmek istiyorum. Korona virüs tüm Türkiye’de tırmanışa geçti." dedi.

"İSTANBUL TÜRKİYE GENELİNİN %40'INA ULAŞTI"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam Twitter hesabı üzerinden, İstanbul'da koronavirüs salgınının seyrine ilişkin değerlendirme toplantısı yapıldığını açıklamış ve İstanbul'da vaka sayısının Türkiye genelinin yüzde 40'ına, Ankara'nın 5 katına ulaştığını söylemişti.

Yorumlar (0)