Bahçeli'den, tabandaki rahatsızlığı kontrol altına almak için yeni hamle

Başkanlık sisteminin getirilmesinin planlandığı anayasa değişikliğinde AKP ile ortaklaşa çalışan MHP'nin yöneticileri, tabanlarındaki rahatsızlığı kontrol altına almak için devreye girdi. MHP yönetimi, sosyal medya ve bazı basın organlarında çıkan "MHP, AKP ile çoktan anlaştı" yönündeki haberlere tepki göstererek bazı parti teşkilatlarına "Sakin olun" çağrısı yaptı.

GÜNDEM 24.11.2016, 16:14 24.11.2016, 16:14
Bahçeli'den, tabandaki rahatsızlığı kontrol altına almak için yeni hamle

Birgün de yer alan habere göre, Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından medyadaki eleştirilerden rahatsızlık duyan MHP kurmayları, parti teşkilatından medyada yer alan haberlere itibar etmemelerini istedi.

 

'Bahçeli Türkiye'nin önünü açmak için devrede'

 

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin, "Türkiye'nin önünü açmak için çaba gösterdiğini" söyleyen parti kaynakları, muhalifleri "istemezükçü" diye niteleyerek, boş durmamak ve karalama kampanyaları yürütmekle suçladı.

 

'Muhalifler akıl çelmeye çalışıyor'

 

Muhaliflerin köşe yazıları ya da sosyal medya paylaşımları ile "Ülkücülerin ve Türkiye aşıklarının" aklını çelmeye çalıştığını iddia eden MHP yöneticileri, CHP'yi de hedef aldı ve "Ne yapacaklarını şaşırdılar" suçlamasını yöneltti.

 

'Malum çevreler hazmedemiyor'

 

MHP'nin, özellikle "tıkanan sistemin önünü açmak için anayasa konusunda elini taşın altına koymasının malum çevreler tarafından hazmedilemediğini" ileri süren parti kaynakları, MHP'nin kırmızı çizgilerinin belli olduğunu söyledi.

 

'Kırmızı çizgilerden vazgeçmeyiz'

 

MHP'li kaynaklar, "Hiçbir şart ya da koşul altında kırmızı çizgilerden vazgeçilemeyeceğini ve bununla ilgili hiçbir açık ya da gizli anlaşmanın içerisinde MHP'nin olamayacağını" bildirdi.

 

Teşkilatlardan soru ve eleştiriler geliyor

 

Bazı teşkilatlarından kendilerine konuyla ilgili sorular ve eleştiriler geldiğini aktaran parti kurmayları, söz konusu teşkilatların ziyaret edildiğini ya da telefonla aranarak, gelişmeler hakkında bilgilendirildiklerini ve sakin olmalarının istendiğini belirtti.

 

MHP, AKP'den haber bekliyor

 

Öte yandan, AKP'den gelen anayasa değişikliği teklifi üzerinde çalışarak itiraz ettikleri noktaları karşı tarafa ileten MHP'nin hukuk uzmanları, AKP'li anayasa heyetinden yeni bir değerlendirme toplantısı için haber bekliyor. Görüşmenin bugün ya da yarın gerçekleşmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)