Bahçeli'den sonra AKP'li Şentop: Anayasa teklifi geçmezse seçime mecburuz

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, ‘partili cumhurbaşkanlığı’ sistemini getirecek yeni anayasa teklifinin Meclis’ten geçmemesi halinde Türkiye’nin seçime mecbur kalacağını söyledi

GÜNDEM 12.01.2017, 12:57 12.01.2017, 12:57
Bahçeli'den sonra AKP'li Şentop: Anayasa teklifi geçmezse seçime mecburuz

Diken.com.tr'de yer alan habere göre, Teklife ilişkin maddeler, Meclis’te kurulan komisyondan AKP ve MHP’lilerin işbirliğiyle 29 Aralık 2016’da geçmişti. Komisyona 21 madde olarak gelen teklif, 18 maddeye düşerken, değişiklik teklifi 9 Ocak’ta Meclis’te görüşülmeye başlanmıştı.

 

Şimdiye dek AKP’li vekillerin oylarını açıktan kullanmaları ve Genel Kurul’daki kavgalarla anılan görüşmelerde üçüncüsü hariç ilk beş madde kabul edilmişti.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Anayasa değişikliğinin Meclis’ten geçmemesi halinde parlamentonun yenilenmesi gerektiğini savunmuştu.

 

‘Türkiye seçime mecbur kalır’

 

 

Anadolu Ajansı’na konuşan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, “Metin, Genel Kurul’dan geçmezse, o zaman hiç kimse seçim istemiyor diyelim ama Türkiye seçime mecbur kalır” dedi.

 

Seçimi kimsenin engelleyemeceğini savunan Şentop, şunları söyledi: “Bu şartlar, Türkiye’nin yaşadığı süreç, vesaire hepsi birlikte dikkate alındığında bunun geçmemesinin neticesi, zorunlu olarak Türkiye’yi bir seçime götürür. Baharda götürür, sonbaharda götürür ama götürür. Kimse engelleyemez seçimi.”

 

Oylamalarda verilen firelere atıf yapan Şentop, teklifin AKP ve MHP’ce benimsendiğini kaydetti: “Sayısal şeyler yanıltabilir. Bir artı bir eksi çok önemli değil.”

Mustafa Şentop(Fotoğraf: DHA)

Yorumlar (0)