AYLİN NAZLIAKA BEYPAZARLI MADEN İŞÇİLERİNİN SESİ OLDU!

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka FETÖ operasyonu kapsamında TMSF’ye devredilen Adularya Termik Santrali’ni ziyaret etti ve CHP Beypazarı İlçe Başkanı Ali Uysal ile birlikte aylardır maaş alamayan işçilerle görüştü.

GÜNDEM 29.07.2017, 09:17 29.07.2017, 09:17
AYLİN NAZLIAKA BEYPAZARLI MADEN İŞÇİLERİNİN SESİ OLDU!

Nazlıaka edindiği bilgileri şöyle aktardı: “2012 yılında hizmete alınması planlanan santral hala atıl durumda. Sadece Ocak 2016 tarihinde bir aya yakın çalışmış. Öte yandan santralin kömür ihtiyacını sağlayacak olan maden sahasında üretim devam ediyor. Yaklaşık olarak santralde 80, madenin yer altı bölümünde 600 yer üstünde ise 400 işçi çalışıyor. Şirket Naksan Holding’e ait iken bu kömürleri devlet satın alıp, fak-fuk-fon kapsamında dağıtıyormuş. Dün ihya ettikleri firmanın FETÖ bağlantısı çıkıp kayyum atanınca şimdi işçilere bedel ödetiliyor. Aylardır maaşlarını alamayan maden işçileri perişan haldeler. Kiralarını ve banka borçlarını ödeyemediklerini, evlerine ekmek dahi alamaz hale geldiklerini ilettiler. Bir işçi cebinden bir mektup çıkardı; meğerse intihar mektubuymuş. Maddi zorluklar ve belirsizlikler madencileri çok yıpratmış.”

 

Kaymakam’dan Yardım, Bankadan Borç Erteleme Sözü

 

Nazlıaka, CHP İlçe Başkanıyla birlikte bu ziyaret sonrasında attığı adımları şöyle özetledi:

 

“İşçi kardeşlerimiz bir muhatap bulamadıklarını, kimsenin onlara bilgi vermediğini iletti. Bunun üzerine Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ile görüştüm ve kendisine emekçi kardeşlerimizin sorunlarını aktardım. Ayrıca Beypazarı kaymakamı Kadir Ekinci ile görüşüp işçilere bayramda yardım yollanmasının sözünü aldım. Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı ile de görüştüm. Başkan’a işçilerin maaşlarının yatmaması nedeniyle bankaya olan borçlarını ödeyemediğini ilettim. Zaten maaşları Vakıfbank’a yatan bu kişilerin ücret alıncaya kadar borçlarının ertelenmesini, kredi notlarının düşülmemesini ve icra takibine alınmamalarını talep ettim. Eski Ankara Milletvekili olan Sayın Alptekin her üç konuda da yardımcı olacağını söyledi. Şimdi sırada Bakan ile görüşmek var. Sayın Bakan henüz randevu talebime dönmedi, ancak karşılıklı görüşmeyle tüm sorunların çözülmesini umuyorum. Ben maden emekçilerine maaşları ödeninceye kadar bu işin peşini bırakmayacağım. TMSF, kayyumların maaşlarına gösterdiği hassasiyeti ekmeğini yerin altından kazanan bu işçilere de göstermek zorundadır.”

Yorumlar (0)