Ayasofya’da çıplak poz veren manken özür diledi

İki yıl önce Türkiye'ye gelerek Ayasofya başta olmak üzere birçok noktada çıplak poz veren ve büyük tepki çeken Marisa Papen yıllar sonra geri adım attı... Papen, "İncittiğim insanlardan özür diliyorum" dedi.

GÜNDEM 21.01.2021, 15:47 21.01.2021, 16:01
Ayasofya’da çıplak poz veren manken özür diledi

İki yıl önce Türkiye’ye gelerek İstanbul, Adıyaman ve Kapadokya’da çıplak pozlar veren Marisas Papen yeni bir açıklama yaptı.

O dönemde Eminönü ve Ayasofya’ya giderek burada çırılçıplak pozlar veren Papen yıllar sonra bu fotoğraflar hakkında konuştu.

Kişisel internet sitesinde açıklama yapan Papen, “Ben 2018 yılında Türkiye’yi ziyaret ettiğimde aşk ile doluydum ve birliktelik mesajı vermek istedim. Benim sanatım hep tartışma yaratıyor fakat bedenim eşitlik ve özgürlükten yana” diyen Papen, “Sanatsal ifadem yüzünden incittiğim insanlardan özür diliyorum” ifadesini kullandı.

Papen’in daha sonra bir gözlük markasının reklamı için bu pozları verdiği ortaya çıkmıştı.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Daha önce Mısır ve Kudüs’te de benzer fotoğraflar çekerek büyük tepki toplayan Papen’in İstanbul’da çekilen fotoğraflarının sosyal medyada ve basında yer almasının ardından hakkında “hayasızca hareketlerde bulunmak” ve “devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama” suçlarından savcılık soruşturma başlatmıştı.

Daha önce Kudüs ve Mısır’da da benzer pozlar veren Papen, yaptığı açıklamada özür diledi.

O dönemde yapılan açıklamada Papen’in kimlik bilgilerinin tespiti istenirken, ifadesinin alınması için işlemler başlatılacağı ve hakkında yakalama kararı çıkarılabileceği kaydedilmişti.

Yorumlar (0)