Avukatı açıkladı! Silivri'de Murat Ağırel'e ağır zulüm

Silivri Cezaevi'nde tutuklu olan Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel'in avukatı Celal Ülgen, Ağırel'in son durumu ile ilgili açıklama yaptı.

GÜNDEM 13.07.2020, 21:13
Avukatı açıkladı! Silivri'de Murat Ağırel'e ağır zulüm

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’in avukatı Celal Ülgen, Ağırel’in diş tedavisi için hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Ülgen, daha önce yaptığı açıklamada Ağırel’in çok ciddi ağrı çektiğini söylemişti.

Celal Ülgen, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Av. Ziya İlker Göktaş’tan aldığım son dakika bilgisi: Murat AĞIREL’in hastaneye sevki yapıldı ve şu anda Diş tedavisi için HASTANEDE...”

KRT TV'nin haberine göre Avukat Hüseyin Ersöz, aralarında Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’in de olduğu, Silivri’de 4 aydır tutuklu durumda bulunan gazetecilerin verdikleri dilekçelere rağmen doktor ve revire çıkarılmadığını duyurmuştu.

Ağırel’in avukatlarından Ziya İlker Göktaş Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ağırel’in tedavi için hastaneye götürüldüğünü açıkladı.

CELAL ÜLGEN: HASTANEYE DEĞİL REVİRE GÖTÜRÜLMÜŞ

Murat Ağırel'in avukatı Celal Ülgen, sosyal medya hesabından yeni bir açıklamada bulunarak, Murat Ağırel'in hastaneye değil, revire götürüldüğünü söyledi. Ülgen, "Sabah saatlerinde Murat Ağırel'in sağlık sorununun çözüldüğü ile ilgili yaptığımız paylaşım ne yazık ki beklentimizi karşılayacak bir sonuç doğurmadı. Murat Ağırel Hastaneye değil revire götürülmüş ve 6 saat bekletilmiş. Av. İlker Bey şu anda yanında çıkınca bilgi vereceğiz" dedi.  

ÜLGEN'DEN AKŞAM SAATLERİNDE YENİ AÇIKLAMA

Ülgen sosyal medya hesabından yeni bir açıklamada bulundu. Ülgen, Murat Ağırel'e yemek bile verilemdiğini söyledi. Ülgen, Ağırelîn gönderdiği notu da paylaştı.

"5.5 SAAT BEKLETİLDİ"

Ülgen, "Murat Ağırel Beklenenin ve bize verilen bilginin aksine Hastaneye sevk edilmedi. Bunun yerine Kelepçelenerek Lojmanlar bölgesindeki Cezaevi hastanesine götürüldü ve orada 5,5 saat bekletildi. Diş nedeniyle gittiği revirde Dahiliye doktoruna gösterildi ve kan tahlili yapıldı" dedi.

"YEMEK DE VERİLMEDİ"

"Bunun dışında revirdeki koğuşta diğer hastalarla birlikte tutulan Ağırel’e yemek de verilmedi. Bu bilgileri kara propaganda olsun diye söylemiyorum. Bir avukatın yapması gereken doğruları ve maddi gerçeği anlatıyorum. Murat Ağırel’in bize gönderdiği not ise ekte…" diyerek şu notları paylaştı:

İşte o paylaşım:

Yorumlar (0)