Atilla Taş’ın ‘çıplak arama’ isyanı: Bir iç çamaşırıyla kaldık, onu da silkelettiler, az delikanlı olun be!

Atilla Taş, cezaevlerinde çıplak arama olduğunun iktidar tarafından reddedilmesine tepki göstererek, kendisinin de maruz kaldığı bu işkenceyi kitabında da yazdığını belirtti.

GÜNDEM 25.12.2020, 16:00 25.12.2020, 16:03
Atilla Taş’ın ‘çıplak arama’ isyanı: Bir iç çamaşırıyla kaldık, onu da silkelettiler, az delikanlı olun be!

Müzisyen Atilla Taş, AKP hükümetinin cezaevlerindeki çıplak aramayı inkar etmesine tepki göstererek “Kardeşim ben Alkatraz da mı yattım hapsi? Bal gibi de çıplak arama yapıldı bana da!” dedi. Taş, kendisine de çıplak arama yapıldığını ve bunu da kitabında anlattığını dile getirdi.

Meclis İnsan Hakları Komisyonu Üyesi HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun emniyet ve cezaevlerinde “çıplak arama” işkencesini gündeme getirmesinin ardından birçok kesimden açıklamalar ve tepkiler gelirken, iktidar kanadı ise çıplak aramanın olmadığını söyleyerek reddediyor.

Fethullah Gülen cemaatine ilişkin yürütülen medya soruşturması kapsamında tutuklanarak yıllarca cezaevinde kalan müzisyen Atilla Taş, gündeme oturan çıplak arama işkencesine kendisinin de maruz kaldığını anlattı.

İNKAR EDİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Twitter’dan açıklama yapan Taş, çıplak aramanın yalan olmadığını belirterek, inkar edilmesine tepki gösterdi. “Kardeşim ben Alkatraz da mı yattım hapsi? Bal gibi de çıplak arama yapıldı bana da! Bir iç çamaşırıyla kaldık! Onu da silkelettiler!” diyen Taş, “Az delikanlı olun be!” diye ekledi.

‘BİR ÜLKE DÜŞÜNÜN Kİ DOĞRULARI SÖYLEDİĞİNİZ İÇİN TERÖRİST OLUYORSUNUZ’

İnsan hakları aktivisti ve doktor olan HDP’li Milletvekili Gergerlioğlu, çıplak arama işkencesini gündeme getirdiği için başta AKP’li Özlem Zengin ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından “terörist” ifadeleriyle hedef gösterilmişti.

“Kardeşim ben Alkatraz da mı yattım hapsi? Bal gibi de çıplak arama yapıldı bana da! Bi iç çamaşırıyla kaldık! Onuda silkelettiler! Az delikanlı olun be!  

Buyrun! Çıplak aramayı “Sakıncalı Çökelek” kitabımda yazdığım bölüm işte burada!”

Yorumlar (0)