Atatürk yine hedef alındı! "Atatürk'ten hesap soracağız"

24 Temmuz'da kılınan cuma namazıyla birlikte ibadete açılan Ayasofya'da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın hutbede Atatürk'e lanet okuması çok büyük tepkilere neden olmuştu. Bu olayın yankıları devam ederken Fetih TV'de yayımlanan bir röportaj dikkat çekti.

GÜNDEM 27.07.2020, 12:59 27.07.2020, 13:14
Atatürk yine hedef alındı! "Atatürk'ten hesap soracağız"

Ayasofya'nın açılışında Diyanet İşleri Başkanı'nın Atatürk'e lanet okumasının yankıları devam ederken, Fetih TV'de yayımlanan bir röportaj dikkat çekti.

ATATÜRK HEDEF ALINDI

aykiri.com.tr'de yer alan habere göre; Ayasofya'nın açıldığı gün röportaj yapan Fetih TV'ye konuşan bir kişi, "Hilafet nereden battıysa oradan kalkacak" diyerek hilafet çağrısı yaptı ve Ayasofya'nın açılmasının hilafetin kalkışının ilk adımı olarak nitelendirdi. Ayrıca 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını eleştiren kişi, kararnamenin altında imzası olanlardan hesap soracaklarını belirterek Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef aldı.

Atatürk düşmanı Fatih Tezcan'a yakınlığı ile bilinen ve adının Hasret Yılmaz olduğu öğrenildi. Yılmaz, Atatürk'ten hesap soracaklarını söyledikten sonra, 5816 sayılı kanunu yani Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunu'nu eleştirdi.

FALİH RIFKI ATAY'A 'SARHOŞ' DEDİ

Yılmaz, Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef aldıktan sonra bu seferde Atatürk'ün yakın dostu ve Cumhuriyet döneminin en etkin gazetecilerinden olan yazar ve milletvekili Falih Rıfkı Atay'a 'sarhoş' dedi.

Sarhoş demekten çekinmediğini söyleyen Yılmaz, "Atatürk'ün içki sofralarının bir numaralı adamıydı" dedi.

Yorumlar (0)