'AOÇ yağmalanıyor, çiftçinin tarımsal desteğine el konuluyor'

Çakırözer: “Atatürk’ün mirasına ihanet ediyorlar”

GÜNDEM 15.05.2018, 12:40 15.05.2018, 12:40
'AOÇ yağmalanıyor, çiftçinin tarımsal desteğine el konuluyor'

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Meclis’e getirilen torba yasa ile Atatürk Orman Çitfliği’nin (AOÇ) 29 yıllığına daha Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edileceğini belirterek, “ Atatürk’ün şartlı mirası Atatürk Orman Çiftliği’nin yağmalanmasına el kaldıranları, kanuna ihanet edenleri bu tarih asla unutmayacak” dedi.

Çakırözer, pakette yer alan ve çiftçinin su ve elektrik borçlarının devlet desteklerinden kesilmesini içeren maddeye de tepki göstererek, “ Çiftçi zaten borç içinde! Devlet desteğine de el koyarsanız bu çiftçi nasıl üretecek. Evini nasıl geçindirecek” dedi.

AKP’nin Meclis’e sunduğu son torba yasa ile Atatürk Orman Çiftliği’nin işletmesi 29 yıllığına daha Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredilirken, çiftçinin arazi sulamada kullandığı elektrik borçları devlet desteğinden kesilecek.

CHP’li Çakırözer önceki gün Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri tamamlanan torba yasaya tepki göstererek, “Geniş toplum kesimlerinin ihtiyacı var diye bu tasarıyı önümüze getirdiler. Acilen, seçim öncesinde apar topar değişme ihtiyacını hangi geniş toplum kesimleri istiyor? AOÇ’nin yağmalanması, çiftçinin desteğinin yağmalanması mı toplumun ihtiyacı olan şey?” dedi.

ATATÜRK’ÜN MİRASINI YAĞMALAMAYA AÇACAKLAR

Torba yasa ile AOÇ kanunun Ankara Büyükşehir Belediyesine tahsisinin süreceğini dile getiren Çakırözer, “ Torba yasada yer alan madde AOÇ 29 yıllığına daha bedelsiz olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis ediliyor.  Bu madde ile hem Atatürk’ün şartlı mirasına ihanet ediliyor, hem de AOÇ kanunu yok sayılıyor.  Komisyon’da önerge verdik, bu maddenin geri çekilmesini istedik ama AKP reddetti. Meşru olmayan bu ve buna benzer kanun teklifleri ile kentlerimizi delik deşik ettiği gibi kanunlarda yapılan değişiklikler ve geçici maddelerle hukuk sistemine telafisi mümkün olmayan zararlar verilmekte. Atatürk’ün mirasına ihanet edilmekte, hukuk çignenmekte Bu kanunun geri çekilmesi için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

TARIMSAL DESTEKLERE DE EL KOYDULAR

Çakırözer, torba yasada yer alan maddeler ile çiftçinin tarım sulamada kullandığı elektrik borçlarının devlet desteğinden kesilmesine de karşı çıkarak, şunları söyledi;

“Hükümet çiftçiye destek vereceğine, Meclise getirdiği torba yasa ile çiftçinin elektrik borcunu devlet desteğinden kesiyor, tahsildarlık yapıyor. Tarımsal desteklere el koyuyor! Hem de Çiftçiler Günü’nde. Çiftçi zaten alın terinin karşılığını alamıyor. Borç içinde. Var olan desteği keserseniz çiftçi nasıl geçinsin, nasıl üretsin. Tarım Kanunu Milli gelirin en az yüzde 1’inin çiftçiye verilmesini söylüyor. Hükümetin çiftçiye 100 milyar borcu var. Önce onu ödemeli. CHP iktidarında çiftçinin alın terinin karşılığını verecek, milli gelirin en az yüzde 1’ini çiftçiye ayıracağız!”

Yorumlar (0)