Antalya Kadın Platformu: Çocuk istismarının meşrulaştırılmasına göz yummayacağız

Antalya Kadın Platformu yaptığı açıklamada, "Bugün de yarın da çocuk istismarının meşrulaştırılmasına, bir tek çocuğun bile zarar görmesine göz yummayacağız" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 14.07.2020, 21:15
Antalya Kadın Platformu: Çocuk istismarının meşrulaştırılmasına göz yummayacağız

Siyasi iktidarın çocuk istismarı faillerini “evlilik affı” adı altında tahliye etmeyi amaçladığı yasa tasarısının yeniden Meclis gündemine getirilmeye hazırlanması Antalya Kadın Platformu tarafından protesto edildi.

Attalos'ta bir araya gelen Antalya Kadın Platformu adına basın açıklaması yapan Tülin Üçdal, "Çocukların çocukluklarını çalmanıza izin vermeyeceğiz. Bugün de yarın da çocuk istismarının meşrulaştırılmasına, bir tek çocuğun bile zarar görmesine göz yummayacağız" dedi.

CİNSEL İSTİSMARI ÖNLEYİCİ DÜZENLEME YAPILMALI

Siyasi iktidarın bir süredir çocuk istismarı faillerinin “evlilik affı” adı altında tahliye etmeyi amaçladığını ifade eden Üçdal, “Yasa tasarısı, bir çocuk cinsel istismar failiyle evlendirildiyse, çocuğu istismar eden kişi çocuğun kocası olarak eve döner diyor. Çocuk ve istismar faili arasında 15 yaş fark olabilir diyor. Yani, 30 yaşında bir erkek 15 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz etti ve çocuk, tecavüz edenle evlendirildiyse, tecavüz faili artık çocuğun kocası olduğu için suçsuzdur diyor. Bu tasarının Meclis’ten geçmesi, çocukların devlet eliyle sistematik olarak tecavüze mahkum edilmesi anlamına geliyor" diye konuştu.

Türkiyenin çocuğa yönelik cinsel istismarda dünyada üçüncü sırada yer aldığını anımsatan Üçdal, şunları söyledi:

“Çocukların çocukluklarını çalmanıza izin vermeyeceğiz. Bugün de yarın da çocuk istismarının meşrulaştırılmasına, bir tek çocuğun bile zarar görmesine göz yummayacağız. Cinsel istismarı önlemek için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı, aile rızasıyla 17, mahkeme kararıyla 16 olan evlilik yaşı, hiçbir gerekçeyle esnetilemeyecek biçimde 18 yaş altına yasaklanmalı, devletin sorumluluğunun, tecavüzcüleri değil çocukları korumak olduğu unutulmamalıdır."

Yorumlar (0)