Anne ve kızın öldürülmesinde şok eden detaylar: 100 liraya peşine adam takmış!

Konya'da ayrıldığı nişanlısı ve annesini öldürdükten sonra intihar eden Ömer İ.'nin, anne-kızı takip etmesi için 100 liraya adam tuttuğu ortaya çıktı.

GÜNDEM 07.11.2020, 14:36 07.11.2020, 14:39
Anne ve kızın öldürülmesinde şok eden detaylar: 100 liraya peşine adam takmış!

Konya’da 11 gün önce ayrıldığı eski nişanlısı Büşra Gizem G. (27) ve annesi Gülya B.’yi (48) öldürdükten sonra intihar eden Ömer İ.'in (28) anne- kızı takip etmesi için günlüğü 100 liraya adam tuttuğu ortaya çıktı. Ömer İ.'nin "Gel biraz para kazanırsın" diyerek kiraladığı İsmail K.nin, evlerinin önünde beklediği; anne- kız dışarı çıktıkları anda eski nişanlıya bilgi verdiği belirlendi.

Olay, 27 Ekim akşamı Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi Argunşah Sokak'ta meydana geldi. Büşra Gizem G., annesi Gülya B. ile otomobiliyle evlerinin önüne geldi. Ancak bu sırada ayrıldığı nişanlısı Ömer İ., anne kıza silahlı saldırı düzenledi. Büşra Gizem G. ile Gülya B. olay yerinde hayatlarını kaybederken, Ömer İ. olaydan 5 saat sonra aynı silahla intihar etti.

ANNE VE KIZI TAKİP İÇİN PARAYLA ADAM TUTMUŞ

DHA'da yer alan habere göre; Asayiş Şubesine bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptığı çalışmalar sonunda intihar eden Ömer İ.’nin anne-kızı, kendi aracını tanıdıkları için kafeterya sahibi arkadaşı Umut Sefa E.’nin (27) tanıştırdığı İsmail K.’ye (21) 1 hafta süreyle takip ettirdiği ortaya çıktı. Ömer İ.'nin İsmail K.’ye "Gel biraz para kazanırsın" diyerek, günlük 100 lira karşılığında fotoğraflarını gösterdiği anne-kızın evinin önünde bekletip, bilgi aldığı belirlendi.  

Bir gün 3 saat evin önünde bekleyen İsmail K.'nın olay günü öğle saatlerine Ömer İ.'ye kendi adına kiralanan aracı verip, evden çıkan anne-kızı takip etmesini sağladığı tespit edildi. Ömer İ., anne ve kızını takip sonunda geldikleri evlerinin önünde öldürdü.

‘YARDIM ETMEK İSTEDİK’

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Umut Sefa E., İsmail K. ve arkadaşları Hulusi Ö.’yü (21) gözaltına aldı. Şüphelilerin ifadelerinde, Ömer İ.’nin kendilerine Büşra Gizem G.’yi çok sevdiğini söylediğini, annesinin Büşra Gizem ile aralarına girdiğini, zaman zaman Gülya B.’yi ve Büşra Gizem’i öldürmekten bahsettiğini, kendilerinin de aralarının düzelmesi konusunda Ömer İ.’ye yardımcı olmak istediklerini ancak olayın bu noktaya gelebileceğini bilmediklerini söyledikleri öğrenildi.

SERBEST BIRAKILDILAR

Emniyetteki işlemlerinin ardından ‘cinayete yardım ve yataklık’ suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden Umut Sefa E. savcılıktaki ifadesinin ardından, İsmail K. ve Hulusi Ö. ise çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı

Yorumlar (0)