Anket: AKP’li seçmenin partisinden uzaklaşma oranı yükseldi

Metropoll araştırma şirketinin yaptığı ankete göre kararsız seçmenlerin yüzde 28,8’ini daha önce AKP’ye oy vermiş olan kişiler oluşturuyor.

GÜNDEM 02.06.2020, 18:25
Anket: AKP’li seçmenin partisinden uzaklaşma oranı yükseldi

AKP’nin yönetememe krizi seçmenin tercihlerini de etkiliyor. Ekonomik krizin koronavirüs nedeniyle daha da derinleşmesi ve AKP’nin kutuplaştıran siyaseti, AKP’ye oy veren yurttaşta kafa karışıklığı yaratıyor.

birgün'de yer alan habere göre; Metropoll Araştırma Şirketi’nin yaptığı anketle bu durum artık gözler önüne seriliyor. Şirketin yaptığı ankette sorulan “Bu Pazar milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna gelen yanıtlarda kararsız olan seçmenin yüzde 28,8’i, 2018 Haziran seçimlerinde AKP’ye oy vermiş.

Anketteki verilere göre seçmenlerin AKP’den açık bir şekilde uzaklaştığı görülüyor ancak bu seçmenin henüz başka bir partiye de yönelmediği görülüyor.

2018 Haziran seçimlerinde AKP dışındaki partilere oy vermiş, şimdi ise kararsız olduğunu beyan eden seçmenlerin yüzde 12,7’si CHP’ye, yüzde 6,8’i MHP’ye, yüzde 6,9’u HDP’ye, yüzde 4,1’i de İYİ Partiye oy vermiş.

Metropoll Araştırma Şirketi, verileri paylaştığı açıklaması şöyle:

Mayıs 2020 ölçümüne göre bu Pazar erken bir milletvekili seçimi olsa kararsız, cevapsız ve sandığı protesto edeceğini belirten seçmenlerin %29’unun AKP, %13’ünün CHP, %7’sinin MHP ve HDP, %4’ünün İYİ Parti kaynaklı olduğu gözlenmektedir. AK Parti’ye oy veren seçmenlerin kararsızlara doğru önemli ölçüde kaydığı görülmektedir ve Mayıs ayında bu oran %29’a yükselmiştir. Bu da AKP seçmen kitlesinin partisinden uzaklaşmaya başladığına işaret etmektedir ancak eldeki veriden bu kişilerin başka bir partiye de gitmediği anlaşılmaktadır.

Yorumlar (0)