Ankara İl Milli Eğitim Müdürü'nün kardeşine yakalama kararı

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ Yapılanması soruşturması kapsamında Strazburg eğitim ateşi Sefa Bardakçı hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

GÜNDEM 17.02.2017, 16:48 17.02.2017, 16:48
 Ankara İl Milli Eğitim Müdürü'nün kardeşine yakalama kararı

İHA’nın haberine göre Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı iken 15 Temmuz’un ardından 14 Ekim 2016 tarihinde Strazburg Eğitim Ateşi olarak atanan Doç. Dr. Sefa Bardakçı için Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkartıldığı belirtildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini yürütürken 14 Ekim 2016 tarihinde Strazburg Eğitim Ataşesi olarak atanan Sefa Bardakçı’ya Ankara İl Milli Eğitim Müdürü olan kardeşi Vefa Bardakçı’nın referans olduğu öne sürülmüştü.

15 Temmuz sonrasında MEB bünyesinde görev yapan binlerce öğretmen ve idari personel FETÖ soruşturması kapsamında görevden alınırken Ankara İl Milli Eğitim Müdürü vefa Bardakçı’nın FETÖ soruşturması kapsamında sorgulanan kardeşinin yurtdışında göreve getirilmesi dikkat çekti. Bu durum, “Atama ve görevden almalar ne kadar sağlıklı yapılıyor” sorusunu akla getirdi. Söz konusu atamalar AKP’den dışlanan Hüseyin Çelik döneminde göreve getirilen MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu tarafından yapıldı. Aydoğdu’nun 2002 yılında yazdığı Işık Yayınları’ndan çıkan ‘Başarının önündeki engeller ve çözüm yolları’ isimli kitap geçen eylül ayında imha edilecek kitaplar listesine alınmıştı. Buna karşın Aydoğdu, AKP’ye yakın bazı yayın organlarının tepkisini çekmiş ve MEB’de kripto FETÖ’cülerin yer aldığı iddia edilmişti.

 

Yorumlar (0)