"Ali Babacan, Erdoğan'la görüşmesi sırasında, 'Ben sizinle müzakere etmeye gelmedim' dedi"

Sözcü yazarı Erkin: 19 yıl sonra yine aynı cümleler kuruldu

GÜNDEM 30.06.2019, 18:18
"Ali Babacan, Erdoğan'la görüşmesi sırasında, 'Ben sizinle müzakere etmeye gelmedim' dedi"

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, parti kuracağı konuşulan eski bakan Ali Babacan ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesine dair bir yazı kaleme aldı. Babacan'ın Erdoğan'la yüz yüze görüştüğü iddiasını yazan Erkin, buluşmaya dair detayları anlattı. Buna göre Babacan, Erdoğan'a "Arkadaşlarımızla istişare ettik ve parti kurmaya karar verdik” dedi. Erdoğan da “Partide kalın, bu bölünmek olur” karşılığını verince Babacan, “Efendim ben sizinle müzakere etmeye gelmedim, başka yerde duymadan haber vermeye geldim" diye konuştu. 

Erkin'in başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

Ali Babacan'ın Tayyip Erdoğan'la yüz yüze konuştuğu öne sürüldü. Bu buluşmada Babacan'ın, “Arkadaşlarımızla istişare ettik ve parti kurmaya karar verdik” dediği, Erdoğan'ın da “Partide  kalın, bu bölünmek olur” diye konuştuğu ifade edildi. Ali Babacan'ın yanıtı ise şöyle olmuş: “Efendim ben sizinle müzakere etmeye gelmedim, başka yerde duymadan haber vermeye geldim.

”Şimdi 19 yıl öncesine gidelim… Gül, 14 Ağustos 2000'deki FP kongresi öncesi Erbakan'ı ziyaret eder ve şöyle der: “Arkadaşlarımla istişare ettik, kongrede aday olacağım.” Erbakan yanıt verir: “Geleneğimizde iki aday yok. Bu bölünme olur Abdullah Bey.” Gül'ün yanıtı nettir: “Efendim, ben sizinle müzakere etmeye gelmedim. Bilgi vermeye geldim.” 19 yıl önce ve 19 yıl sonra yine aynı cümleler…

Yazının tamamı için tıklayın

Yorumlar (0)