Aladağ'daki tarikat yurdu 'kız yurdu' olduğu için denetlenmemiş

Aladağ'da, Süleymancılara ait cemaat yurdunda çıkan yangında 12 kişi hayatını kaybetmişti.

GÜNDEM 17.03.2017, 12:07 17.03.2017, 12:07
Aladağ'daki tarikat yurdu 'kız yurdu' olduğu için denetlenmemiş

Aladağ'da, Süleymancılara ait cemaat yurdunda çıkan yangında 12 kişi hayatını kaybetmişti. Faciaya ilişkin ortaya çıkan her yeni bilgi gericiliğin nasıl bir tehdit olduğunu gözler önüne seriyor.

 

Milliyet'te yer alan habere göre, TBMM Aladağ’daki Yurt Yangınını Araştırma Komisyonu’na sunum yapan uzmanların ifadeleri, yurdun denetimlerinin dost-ahbap ilişkileri nedeniyle yapılmadığını ortaya koydu. Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, Uzman Bekir Metin Demir, kız yurdunun “namahrem” olduğu için denetlenmediğini ifade etti.

 

Sunumda şu ayrıntılar yer aldı:

 

Kız yurdu olduğu için pek girmiyoruz

 

Denetimlerde küçük yerlerde dost ve ahbap ilişkileri önem taşıyor. Herhalde bu nedenle o şekilde uygun raporu düzenlemiş oldukları için biz de bunlara tali kusurlu olarak rapor verdik. (...) Burada çok enteresan bir şey daha var: Mesela biz yönetim kurulu üyeleriyle görüşüyoruz. Dedik ki: ‘Yani niye gidip yurdu denetlemiyorsunuz? Niye denetlemediniz yurdu?’ ‘Ya, işte, kız yurdu olduğu için buraya pek uğramıyoruz, girmiyoruz.’ Mesela yangın kapılarına perdeler koymuşlar içerisi görünmesin diye, tabii hepsi yanmış o perdelerin filan. Bütün bunlar yangını büyüten olaylar.

 

Yorumlar (0)