banner773

AKP’li vekile büyük kıyak: Kızları ve kardeşi üniversitede işe alındı

AKP Çorum Milletvekili ve Ensar Vakfı eski başkanı Erol Kavuncu’nun tüm kızlarının ve kardeşinin Hitit Üniversitesinde işe alındıkları öğrenildi.

GÜNDEM 18.06.2020, 13:58
AKP’li vekile büyük kıyak: Kızları ve kardeşi üniversitede işe alındı

Cumhuriyet'ten Seyfettin Mete'nin haberine göre, Kavuncu’nun kızlarından ikisinin üniversitede öğretim görevlisi olarak işe başladığı ortaya çıkarken, diğer kızının da üniversitede yüksek lisans yaptığı ve işe alınma sözünün verildiği iddia edildi. Ayrıca Vekilin kardeşi A. Kavuncu’nun da şoför olarak üniversiteye işe alındığı belirlendi.

'FETÖ' firarisi Osman Eğri ile çalıştı

AKP milletvekili Erol Kavuncu’nun kızı Ş. Kavuncu’nun, 15 Temmuz darbe girişiminden önce olduğu gün yurtdışına kaçan "FETÖ" firarisi Osman Eğri'nin danışmanlığında yüksek lisans tezini hazırlamaya devam etti. Ş. Kavuncu'nun 2015 yılında Osman Eğri danışmanlığında "Cumhuriyet Dönemi Türk Romanında, Dini Değerler (1950 sonrası)" başlıklı tez çalışmasına başladığı, hükümet için milad sayılan 17-25 Aralığa rağmen "FETÖ" firarisi Osman Eğri ile akademik çalışmalarını sürdürdü.

17-25 Aralıktan sonra görevine rektör yardımcısı olarak 2014 yılına kadar devam eden Eğri, 2014 yılında FETÖ ile bağlantısı nedeniyle görevinden istifa ettirilmişti. 

Buna rağmen 16.02.2015 tarihinde yüksek lisans tezi hazırlamaya başlayan Ş. Kavuncu, Osman Eğri firar ettiğinde halen yüksek lisans öğrencisi idi.

Sungurlu MYO'da vekil kızı öğretim görevlisi

AKP Milletvekili Erol Kavuncunun kızı S. Kavuncu’nun 2015 yılında Sungurlu MYO'da öğretim görevlisi olarak göreve başladı. Hitit Üniversitesinin web sitesinden ulaştığımız bilgilere göre Vekil kızının daha yüksek lisansa başladığı yıl olan 2015 te öğretim görevlisi yapıldığı dikkatlerden kaçmadı. 

2019 yılında yüksek lisansını tamamladığı görülen Kavuncu’nun yüksek lisans öğrencisi iken akademik liyakat sahibi olmamasına rağmen öğretim görevlisi yapılması akademik kadrolardaki nitelik sorununu akıllara getirdi. 

Belediyeye işe alınan kızı da HİTÜ'de yüksek lisansa alındı

Ayrıca S. Kavuncu’nun, babasının milletvekili olmasından sonra Çorum merkeze 2018 yılında Hitit Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde göreve başladığı Hitit Üniversitesi web sayfasında yazan bilgiler arasında.

Ensarcı AKP Çorum Milletvekili Kavuncunun kızlarından diğerinin de torpille belediyede işe alındığı öğrenildi. Belediyede torpilli personeller arasında yer alan S. Kavuncu'nun da 2018 yılında babası vekil olduktan sonra Hitit İlahiyatta İslam Tarihi bölümünde yüksek lisansa alındı.

Yorumlar (0)