AKP'li Miroğlu: Demirtaş'ın tutukluluğunu AKP değil PKK istedi

AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, 24 Haziran seçiminde Cumhurbaşkanı adaylığı kampanyasını tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi koşullarıyla yürüten HDP İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş’a ilişkin olarak konuştu.

GÜNDEM 13.05.2018, 16:06 13.05.2018, 16:06
AKP'li Miroğlu: Demirtaş'ın tutukluluğunu AKP değil PKK istedi

T24'ten Hülya Karabağlı'ya konuşan Miroğlu, Demirtaş'ın cezaevinde olmasının bir sonuç olduğunu ve sebebini unutmamak gerektiğini söyleyerek, “Bu asla AK Parti’nin istediği bir şey değildi. Bunu haziran seçimlerinde 81 milletvekili çıkaran HDP’ye karşı strateji geliştiren PKK istedi" diye konuştu.

"Selahattin Demirtaş, bugün eğer cezaevindeyse bunun sorumlusu Türkiye’nin demokratik sistemi ve hukuku değil" diyen Miroğlu, "O hukuk ve o demokrasi bunun gereğini yerine getirmiştir sadece” ifadesini kullandı.

HDP’nin yapacağı bir muhasebenin hukuku sürecine de katkısı olacağını ifade eden Miroğlu, “Bunun Türkiye için ağır bir fatura olduğunu, bu faturada kendilerini payı olduğunu, bunun siyasi manada hesabını vermeye hazır olduklarını söyleseler belki hukuk süreci de biraz daha tutuklamaya yönelik değil de tutuksuz yargılanmaya yönelik bir sürece dönüşebilirdi" açıklamasında bulundu.

Miroğlu'nun açıklamalarının ilgili bölümü şöyle:

"Demirtaş’ın neden cezaevinde olduğunu unutmamak lazım. Eğri oturup doğruyu konuşalım. Evet, cezaevinde sonuç bu. Bir çok HDP’li, belediye başkanı cezaevinde. Bu asla AK Parti’nin istediği bir şey değildi. Bunu kim istedi, bunu haziran seçimlerinde 81 milletvekili çıkaran HDP’ye karşı strateji geliştiren PKK istedi. Selahattin Demirtaş, bugün eğer cezaevindeyse bunun sorumlusu Türkiye’nin demokratik sistemi ve hukuku değil. O hukuk ve o demokrasi bunun gereğini yerine getirmiştir sadece. Sebebim şu, Türkiye’de bu saatten sonra hiçbir demokrasi ve hiçbir hukuk sistemi PKK’nin yasal, Anayasal güvencesi altında kurulmuş bir partiyle sürdürdüğü ilişkileri tolere edemez. Tolere etti mi? Evet etti, hendek savaşlarına kadar tolere etti bu sistem. PKK’nin şiddetini de terörünü de tolere etti bu sistem. Bundan sonra böyle bir tolerasyon Türkiye’de söz konusu olmayacak."

Yorumlar (0)