AKP yönetim kurulu üyesinden gazeteciye darp

Pusula gazetesinin imtiyaz sahibi Ali Rıza Tığ, AKP Zonguldak İl Yönetim Kurulu üyesi Harun Demir tarafından darp edildi.

GÜNDEM 01.03.2017, 09:16 01.03.2017, 09:16
AKP yönetim kurulu üyesinden gazeteciye darp

Zonguldak’ta yayın yapan Pusula gazetesinin imtiyaz sahibi Ali Rıza Tığ, geçen hafta sonu bir arkadaşının işyerinde AKP Zonguldak İl Yönetim Kurulu üyesi Harun Demir tarafından darp edildi. Saldırı anı, işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

Kayıtlarda, arkadaşlarıyla kahvaltı eden Tığ’a arkadan yaklaşan Demir’in gazeteciyi darp ettiği görülüyor. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, AKP’li Demir’in, Demir ailesinin şirketlerine ilişkin haberlerden rahatsızlık duyduğu için bu saldırıyı düzenlediği öne sürüldü.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi Atilla Öksüz, “Harun Demir’in kentimizin değerli eşrafının da bulunduğu işyerinde önceden planlanmış bir şekilde arkadan yaklaşarak yaptığı saldırı, sadece bir gazeteciye değil, basın özgürlüğüne, tüm gazetecilere, kentimizin eşrafına, kentin manevi değerlerine, dostluk ilişkilerine ve kamuya yapılmış bir saldırıdır. Harun Demir’in siyasi kimliği ve yaptığı davranış, partisi tarafından masaya yatırılmak zorundadır” dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Ayaroğlu da, “Meslektaşımıza yapılan saldırı, basın özgürlüğüne yapılmıştır. Gazetecinin tek silahı kalemidir. Her gazeteci de kalemine bağlı kalarak görevini yapar. Gazeteciye saldırının çağdışı bir anlayışın eseri olduğuna inanıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)