AKP ve MHP Arasında 'Hurda' Tartışması

MHP’li İspir Belediyesi’nde encümen kararı alınmadan malzemelerin satıldığı tespit edildi. MHP’li başkan Coşkun, eski AKP’li başkan Çakır’ı suçladı.

GÜNDEM 11.01.2020, 11:50
AKP ve MHP Arasında 'Hurda' Tartışması

Erzurum İspir Belediyesi meclis üyeleri, belediye tarafından biriktirilen ve kamuya ait olan hurdalıkların encümen kararı alınmadan satıldığını tespit etti. Raporun ardından savcılık soruşturma başlattı. İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, “İddialar asılsızdır. Benden önceki AKP’li Belediye Başkanı Osman Çakır’ın döneminde hurdalıklar ihalesiz başka birine verilmiştir” diyerek kendini savundu. 

MHP’li İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun’un hakkında “hurdalıkları sattı” iddiasının çıkması üzerine AKP-MHP’li belediye meclis üyeleri, Hurda Araştırma ve İnceleme Komisyonu kurarak iddiaları araştırdı. Komisyon üyelerinin hazırladığı raporda “İspir Belediyesi Çamlıkaya, Maden Köprübaşı, Gülhas mahalleleri ve İdos mevkiinde alelade biriktirilen belediyeye ait olan hurda malzemelerinin “gayri meşru şekilde kaldırıldığı, yok edildiği ya da satılarak kamunun zarara uğratıldığına rastlanılmıştır” ifadelerine yer verildi.

COŞKUN: KOMPLO

İddialar hakkında gazetemize konuşan İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, iddiaların ardından savcılığın soruşturma başlattığını belirterek “Tamamen bir komployla karşı karşıyım. Bu konuyla ilgili elimdeki tüm belgeleri savcılığa verdim. Gerekli incelemeyi yetkililer yapıyor. İddia edildiği gibi hurdaları satmadım ya da bununla ilgili kimseye talimat vermedim. Konuyla ilgili karşı dava da açtım” diye konuştu.

BELGELER ELİMİZDE

Raporda, hurdalıklarla ilgili yer alan unsurların kendisinden önceki AKP’li belediye başkanı döneminde ihale yapılmadan başka bir yere verildiğini öne süren Coşkun, “Şimdi ise bunu ben yapmışım gibi göstermeye çalışıyorlar. AKP’li Osman Çakır’ın hurdalıkları başka bir yere ihalesiz verdiğine dair belgeler elimizde” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)