AKP sözcüsü Çelik'ten flaş açıklamalar

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Asgari ücrete değinen Çelik, "Asgari ücret komisyonu, zamanında toplanacak. Herhangi bir şekilde takvimde oynama yok" dedi.

GÜNDEM 31.10.2018, 20:10 31.10.2018, 20:10
AKP sözcüsü Çelik'ten flaş açıklamalar

İşte Çelik’in konuşmasından satır başları;

YUNANİSTAN’IN KARASULARINI KADEMELİ ARTIRACAĞI İDDİASI

“Bu çok tehlikeli bir yaklaşımdır, kendilerine yüce Meclis’in 1995’te aldığı karardaki ikazı hatırlatıyorum. Karasularının kademeli olarak artırılmasıyla ilgili en ufak çabaya, Türkiye tarafından en sert cevap verilecektir.

GÖKÇEK VE DALAN’IN MHP’DEN ADAY OLACAĞI İDDİASI

Bugün MHP İstanbul adayının Dalan olabileceği kulisi yapıldı ama Dalan ‘düşünmüyorum’ dedi. MHP'nin Gökçek ve Dalan ismini açıklaması siyasi hamle olarak yorumlandı. Bunlar tabiidir. Her parti, adaylarını açıklayacak ancak sayın Cumhurbaşkanımız Gökçek ile ilgili olarak kendisinin dava arkadaşlığına, kardeşliğine vurgu yaparak açıklama yaptı. Bu sayın Gökçek'in AK Parti ailesi içinde kardeşlikle nitelenen bir siyasi şahsiyet olarak bir vurgudur. Sayın cumhurbaşkanımız bu şekilde değerlendirmiştir. Sayın Gökçek AK Parti ailesinin içerisinde bir siyasetçi. Bulunduğu konum ne olursa olsun bu konum değişmez.

KATİ PİRİ’NİN İSTANBUL HAVALİMANI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI

Kati Piri’yi ciddiye almayın, onun anlayacağı işler değil bunlar. Türkiye raportörü olmasına rağmen maalesef Türkiye’yi tanımamış birisidir.

KILIÇDAROĞLU’NUN ERDOĞAN’A YÖNELİK ASKERLİK SÖZLERİ

Sayın Kılıçdaroğlu'nun son grup konuşmasında ortaya koyduğu sözler utanç vericidir. Askerlikle ilgili meselelerden bahsederken, siyasette bir kural vardır. Aileyi işin içine karıştırmayacaksın, dışında tutacaksın. Utanç verici bir şekilde, kendi oğlunun, cumhurbaşkanımızın oğullarının askerlik konularını gündeme getiriyor. Bir tanesi askerlik görevini, yurt dışında okurken icra etmiştir, diğeri sağlık sorunu sebebiyle icra edememiştir. Bunu gündeme getirmek genel başkana yakışıyor mu? Hem kendi ailesini, hem cumhurbaşkanımızın ailesini işin içine karıştırıyor. Birincisi cumhurbaşkanımızın ailesinden özür dilemesi gerekiyor. Yine işin içine karıştırdığı için kendi ailesinden özür dilemesi gerekiyor.

KAŞIKÇI CİNAYETİ

Cesedin yerini öğrenmek istiyoruz, yerli işbirlikçinin kim olduğunun makamlarımıza iletilmesini istiyoruz. Bu, yüksek düzeyden bir talimat verilmeden gerçekleştirilecek bir eylem değildir. Kimseyi peşinen suçlamıyoruz ama hiçbir şeyin örtülmesine de müsaade etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanı beklentilerimizi sıraladı. Bir, Kaşıkçı'nın cesedi nerede? Bu işi yapanlar Suudi Arabistan makamlarının elindedir. Bunu öğrenememeleri gibi bir şeyin söz konusu olmadığını düşünüyoruz. İkincisi, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı tarafından söylenen yerli işbirlikçi kimdir? Üçüncüsü, bu talimatı kim vermiştir? Bu yüksek düzeyden talimat verilmeden gerçekleştirilecek bir eylem değildir.

AYRINTILAR GELİYOR…

Yorumlar (0)