AKP: S-400'ler konusunda kapalı ağızla ABD Başkanı'nın geri adım attığını söyleyebiliriz

"Yeni sistem Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli reformlarından biri"

GÜNDEM 09.07.2019, 12:09
AKP: S-400'ler konusunda kapalı ağızla ABD Başkanı'nın geri adım attığını söyleyebiliriz

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en önemli reformlardan biri olduğunu söyledi. Kurtulmuş, Türkiye ile ABD arasındaki S-400 krizine ilişkin olarak da, "Büyük kriz olacağı söylenen S-400 meselesini de çözdük. Türk-ABD ilişkileri kopar denildi ama en sonundan kapalı ağızla ABD Başkanı'nın tabiri caizse örtülü olarak geri adım attığı, özür dilediği ve faturayı da biraz Obama dönemine çıkartarak 'Türkiye'ye karşı adil davranılmadı, biz onlara Patriot vermedik' manasına gelen sözleriyle belirli bir noktaya geldi" şeklinde konuştu.

CNN Türk canlı yayınına katılan Kurtulmuş, "Artık Türkiye'de siyasi belirsizlik olmayacak. Yıllardır süren, Türkiye'deki sistemin değişmesine yönelik tartışmalar hep olmuştur. Geçen yıl da yeni sisteme geçtik" ifadesini kullandı.

Kurtulmuş'un açıkalamaları şöyle:

- Büyük kriz olacağı söylenen S-400 meselesini de çözdük. Türk-ABD ilişkileri kopar denildi ama en sonundan kapalı ağızla ABD Başkanı'nın tabiri caizse örtülü olarak geri adım attığı, özür dilediği ve faturayı da biraz Obama dönemine çıkartarak "Türkiye'ye karşı adil davranılmadı, biz onlara Patriot vermedik" manasına gelen sözleriyle belirli bir noktaya geldi.

- Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi elbette eksikler, noksanlar olabilir. Bunların giderilmesi için de çalışmalar yürütülüyor. Eski sistemde kalma alışkanların giderilmesiyle ilgili de bazı rötuşlar da yapılacak.

Yorumlar (0)