banner773

AKP'nin Sonunu Damat Getirecek

AKP'li kurmayların partideki bazı sorunları Erdoğan'a ilettiği iddia edildi. AKP içinde ‘Partiyi bitirirse damat bitirir’ görüşü dillendiriliyor

GÜNDEM 15.12.2019, 16:38
AKP'nin Sonunu Damat Getirecek

AKP’de gündem kurulan yeni partiler ve güç kaybı. AKP’li kurmayların partinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Partililere tekrar güven verilmesi, adam ve akraba kayırmacılığı, parti içinde ekipleşme ve gruplaşmalara son verilmesi çok önemli” önerilerini aktardığı iddia ediliyor. Bazı vekiller ve parti yöneticileri, “Partiyi bitirirse damat bitirecek” değerlendirmesini yapıyor.

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre, Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi ile Ali Babacan’ın önümüzdeki günlerde kuracağı partinin AKP’yi nasıl etkileyeceği tartışılırken, AKP kurmayları, İstanbul seçimlerinin ardından atılması gereken adımların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildiğine dikkat çekerek, “Bazı konular var, bunların çözüme kavuşturulması gerekiyor. Partililere tekrar güven verilmesi, adam ve akraba kayırmacılığı, parti içinde ekipleşme ve gruplaşmalara son verilmesi çok önemli. Erdoğan’ın bunlarla ilgili bir karar vermesi gerekiyor. Eğer gereken adımları atarsa parti 10 yıl daha sorunsuz iktidarda kalır, ama gerekenler yapılmazsa duvara toslar, tekrarlanan İstanbul seçimindeki gibi öyle bakar kalırız” uyarısını yapıyor.

‘DAMAT BİTİRECEK’

Parti yöneticileri, çözülmesi gereken sorunları “seçmenin partiye duyduğu güvenin kaybedilmesi, adam ve akraba kayırmacılığı, parti içindeki ekipleşme ve gruplaşmalar, parti ve teşkilatlardaki dağınıklık” olarak sıralıyor. Parti içindeki ekipleşme ve gruplaşma sorununun kaynağında ise Erdoğan’ın damadı Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın olduğu dile getiriliyor. Parti içinde yüksek sesle dile getirilemese de bazı milletvekilleri ve parti yöneticileri “Partiyi bitirirse damat bitirecek” değerlendirmesini yapıyor.

Bazı parti yöneticileri de, daha önce partiye yeni giren birinin hangi kademelere gelebileceğini yüzde 50 oranında planlayabildiğini, ancak şimdi bu oranın çok gerilere düştüğüne dikkat çekerek “Tekrar o güveni inşa edemezsek başka bir yere gidiyoruz demektir. Eğer 6 ay, 1 yıl sonra yapamazsak Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu değil, hiç beğenilmeyen varsa o da yükselir. Mesele parti ve Erdoğan. Partide işler düzgün yapıldığı sürece sorun olmaz, diğerleri teferruat olarak kalır” görüşünü dile getiriyor.

Yorumlar (0)