AKP'nin kurucularından Dr. Turhan Çömez, Türkiye’ye dönüş için tarih verdi!

Tv5 ekranlarında yayınlanan Kulis Ankara programına konuk olan AK Parti 22. Dönem Milletvekili Doktor Turhan Çömez, Türkiye’ye dönüş için şartlı tarih verdi!

GÜNDEM 25.05.2022, 20:00
AKP'nin kurucularından Dr. Turhan Çömez, Türkiye’ye dönüş için tarih verdi!

Ülke gündeminde yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği programda Gazeteci Mustafa Yılmaz, Çömez'e “Türkiye’nin gündemi İngiltere’den bakınca Avrupa’dan bakınca nasıl görünüyor?” sorusunu yöneltti.

“Türkiye derin bir krize doğru gidiyor”

Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılara vurgu yapan Çömez, ülkedeki sorunların içeriden hissedilse de iyi analiz edilemediğini aktardı ve ülkeyi büyük bir krizin beklediğine işaret etti: “Türkiye’deki değişikliğe ve dönüşüme belki siz içinde olduğunuz için bir parça alışıyorsunuz, bir parça görmekte zorlanıyor olabilirsiniz ama ben bu farkı her ay geldiğimde hissediyorum. Her ay geldiğimde kapımı çalarak, “yurt dışına nasıl gidebiliriz?” diyen insan sayısı artıyor, Türkiye içinden hissedilen ama iyi analiz edilemeyen derin bir krize doğru gidiyor” dedi.

“Türkiye’ye kalıcı olarak döneceğim”

İngiltere’de yaşayan Çömez, sözlerinin devamında yurda kesin dönüşü hakkında da konuştu. “Türkiye’ye her ay geliyorum, Allah kısmet ederse Ak Parti iktidardan gittikten sonra da kalıcı olarak geleceğim” diyen eski Ak Parti’li vekil, kesin dönüş için 2023’te yapılması beklenen genel seçimleri işaret etti.

 

 “İktidar ülkenin kaosa sürükleneceğine dair algı oluşturuyor”

Eski vekil Turhan Çömez, Türkiye’de son günlerde muhalefet partileri arasında yaşanan siyasi hareketliğe de değindi.

Toplum içinde Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarı bırakmayacağına ve kaybetmesi halinde ülkenin kaosa sürükleneceğine dair algı oluşturulduğunu söyleyen Çömez, bunun iktidar tarafından bilinçli olarak yapıldığını öne sürdü. Ancak, ana muhalefet partisi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmiş olduğu SADAT ziyaretiyle birlikte kısmen bu algının kırıldığını ifade etti. Çömez, iktidarın oluşturmaya çalıştığı algının tersine çevrilmesiyle beraber, bu durumun sandık sonuçlarına yansıyabileceğini söyledi.

 

“Saadet Partisi, Kilit Parti”

Çömez, İlerleyen süreçte Saadet Partisi’nin önemli bir rol ve misyon yüklediğini de sözlerine ekledi. Eski vekil Milli Görüş partisinin rolünü; “Muhafazakar taban ne olursa olsun Erdoğan’a karşı tepkili… İşte burada kilit parti Saadet Partisi olacak! İktidar tarafından yürütülen psikolojik algının yönetimi Kılıçdaroğlu, İyi Parti ve diğer muhalefet partileri tarafından iyi yönetilirse burada kilit parti, güvence partisi Saadet Partisi olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Programa katılan bir diğer Ak parti kurucusu ve eski Milletvekili Kemal Albayrak’ta sert eleştiriler yönetti. Ak parti politikalarını eleştiren Albayrak; “fakir fukaraya gelince din iman, kendilerine gelince han hamam. Bu memlekette her açın toktan alacağı var, her açın bu iktidardan alacağı var” dedi.

Yorumlar (0)