banner773

AKP'li Zengin Işıkçıların yazarını mahkemeye verdi

AKP Milletvekili Özlem Zengin, Işıkçılar cemaatinin yayın organı olan Türkiye gazetesinin yazarı Ahmet Şimşirgil hakkında suç duyurusunda bulundu.

GÜNDEM 27.11.2020, 17:09
AKP'li Zengin Işıkçıların yazarını mahkemeye verdi

AKP’li vekil Zengin’in, Ahmet Şimşirgil’in sosyal medyadaki mesajlarında "hakaret ettiği" gerekçesi ile suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

GEÇEN YIL NE OLMUŞTU?

Geçen yıl da, AKP’li Özlem Zengin ve Ahmet Şimşirgil arasında tartışma yaşanmıştı. Geçen yıl Prof.Dr. Ahmet Şimşirgil, Tokat'ta yapılması planlanan kitap fuarında imza gününü iptal edildiği iddiasıyla AKP’li Tokat Milletvekili Özlem Zengin hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Twitter hesabından açıklamada bulunana Ahmet Şimşirgil, 26 Temmuz'da, Işıkçılar cemaatinin yayın organı Türkiye Gazetesi’nde kaleme aldığı İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yazısından AKP’li Özlem Zengin’in rahatsız olduğunu bu sebeple imza gününün iptal edildiğini öne sürmüştü.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise, kişisel Twitter hesabından, Şimşirgil tarafından şahsı adına yöneltilen iddialar hakkında konuşmuştu.

Özlem Zengin, Şimşirgil ile daha önce yüz yüze gelmediğini söyleyerek “Tokat’taki kitap fuarı için de hiç kimseyle alakalı olumlu olumsuz bir talimat veya bir talebim olmamıştır” açıklamasında bulunmuştu.

Daha sonra tartışmaya Yeni Akit gazetesi girmiş ve “TİMAŞ Yayınevinin standında 'Hoca' ile buluşmak isteyenler, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'in gelemeyeceğini duyunca şoke oldu. Hem TİMAŞ yetkilileri hem de Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, imza günü programının AK Parti Milletvekili Özlem Zengin'in girişimleri sonucu iptal edildiğini doğruladı” diye yazmıştı.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin bu kez Yeni Akit’e yanıt vermiş ve “Ismarlama haber hazırlama, talep sahibinin arzusuna göre haber servis etme gerçek gazeteciler ve haberciler nezdinde hala ayıplanacak bir iştir” demişti.

Yorumlar (0)