AKP'li Yeneroğlu, Van'daki polis müdahalesiyle ilgili paylaşımına tepki gösterenlere yanıt verdi

AKP milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Van'daki polis müdahalesiyle ilgili paylaşımına yönelik tepkiler üzerine açıklama yaptı. Yeneroğlu, "Hukuksuzluğu savunandan vatansever olamaz. Çünkü hukuksuzluk illegaliteyi meşru kılar ve böylece hukuk devletinin altını oyar" açıklaması yaptı.

GÜNDEM 23.08.2019, 09:00
AKP'li Yeneroğlu, Van'daki polis müdahalesiyle ilgili paylaşımına tepki gösterenlere yanıt verdi

HDP'li üç büyükşehir belediyesine kayyım atanmasını Van'da protesto edenlere polis sert müdahale etmiş ve kahvehaneye sığınan bir eylemci polis tarafından kask ve tekmelerle darp edilmişti. Yaşananlara tepki gösteren AKP milletvekili Mustafa Yeneroğlu, "Van'daki bu görüntüler korkunç. Vatandaşlarımıza bu zalimliği reva gören kişilerin bir an evvel görevden alınması ve yargılanması için gereken mutlaka yapılacaktır" açıklamasına gelen tepkilere yanıt verdi. Yeneroğlu, “Hukuksuz şiddeti ve linç kültürünü küçümseyen, meşru gösteren ve hatta savunan vatanı sevemez. Polisimiz gücünü silahından değil, hukukun kendisine münhasıran amme hizmeti için verdiği sınırlı yetkiden alır” dedi.

 MHP'li Enginyurt, Yeneroğlu için “PKK sevicisi Mustafa” ifadesini kullanmıştı

Sosyal kullanıcılarının yanı sıra MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da Yeneroğlu’na tepki göstermişti. Yeneroğlu için “PKK sevicisi Mustafa” ifadesini kullanan Enginyurt, Yeneroğlu’nun AKP'den ihraç edilmesini istemişti.

"Hukuksuzluğu savunandan vatansever olamaz"

Twitter hesabından bugün yeni bir açıklama yapan Mustafa Yeneroğlu, “Vatansever hukukun üstünlüğünü savunur. Hukuksuzluğu savunandan vatansever olamaz, çünkü hukuksuzluk illegaliteyi meşru kılar ve böylece hukuk devletinin altını oyar. Terör örgütlerinin hedefi de bu zaten. Hukukun olmadığı yerde adalet olmaz. Devlet ise adalet üzerine bina edilir” dedi.

“Hukuksuz şiddeti ve linç kültürünü küçümseyen, meşru gösteren ve hatta savunan vatanı sevemez” diyen Yeneroğlu, şöyle devam etti:

“Polisimiz gücünü silahından değil, hukukun kendisine münhasıran amme hizmeti için verdiği sınırlı yetki ve sorumluluktan alır. Atatürk en güzel biçimde tanımlamıştır: Polis, asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır.”

Yorumlar (0)