AKP'li Bülent Turan: "Baro başkanları teklifimizi reddetti"

AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Avukatlık Kanunu görüşmeleri hakkında açıklama yaptı.

GÜNDEM 02.07.2020, 20:28
AKP'li Bülent Turan: "Baro başkanları teklifimizi reddetti"

AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan, TBMM Adalet Komisyonu'nda baroların yapısının değiştirilmesine ilişkin düzenlemenin de yer aldığı Avukatlık Kanunu görüşmeleri hakkında açıklama yaptı.

AKP’nin, baroların bölünmesini ve anti demokratik bir delege yapısına sahip olmasını amaçlayan kanun teklifinin görüşmelerine TBMM Adalet Komisyonu’nda başlandı.

Baro başkanları ise doğrudan baroları ilgilendiren teklifin görüşmelerine katılmak için TBMM önüne geldi ancak Adalet Komisyonu’ndan izin çıkmayınca Meclis’e alınmadılar.

AKP'Lİ BÜLENT TURAN: 3 BARO BAŞKANI'NIN İÇERİ GELMESİNİ TALEP ETTİK

Gerçek Gündem'den alınan habere göre AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Madem Baro Başkanlarının bir kısmı komisyon çalışmasında meclisin kapısına gelmişler, ısrar ediyorlarsa biz de bu talebi ilgililerle görüşerek içlerinden 3 Baro Başkanının içeri gelmelerini, komisyona gelmelerini talep ettik. Teklifi biz hepimiz geliriz diyerek reddettiler. Israrla 'hepimiz' denilmesi, içinde bulunduğumuz pandemi sürecine de aykırı. Bu teklif geçtikten sonra yapacağım ilk iş mensubu olduğum İstanbul Barosu'ndan istifa ederek kurulacak ilk baroya üye olmak" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)