AKP'Lİ BELEDİYEDEN TÜRGEV VE YANDAŞ VAKIF İDDİALARINA GEÇİŞTİRME CEVAP

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, "Denizli halkından aldığımız yetkiyle 7557 metrekarelik alanın yurt gerekçesiyle TÜRGEV gibi yandaşlara devredilmemesi için takipçisiyiz" dedi.

GÜNDEM 23.10.2019, 12:58
AKP'Lİ BELEDİYEDEN TÜRGEV VE YANDAŞ VAKIF İDDİALARINA GEÇİŞTİRME CEVAP

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, yazılı soru önergesiyle TBMM’ye taşıdığı Denizli’de TÜRGEV’e verileceği iddia edilen alanla ilgili soruları CİMER aracılığıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne de sordu. Biçer Karaca, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yanıtlanması istemiyle CİMER üzerinden yaptığı bilgi edinme başvurusuna gelen yanıtın “GEÇİŞTİRME” olduğunu, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin “bu alanı herhangi bir vakfa ya da yandaşa devretmeyeceğiz, tahsis etmeyeceğiz” diyemediğini açıkladı. Yargı kararlarının sonrasında, yıllarca eğitim alanı olarak kullanılmış olan söz konusu alanın Resmi Kurum Alanı olarak kaldığına dikkat çeken Biçer Karaca, bu alanda tesis yapılmasının önünde engel bulunmadığını ifade etti.

SÖZE DEĞİL YAPILANA BAKARIZ

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin CİMER cevabında “parselin bulunduğu alanın Pamukkale Üniversitesi'nin bulunduğu alana yakın olması ve dolayısıyla bölgede çok sayıda üniversite öğrencisinin barınma ve sosyal ihtiyacını karşılamak durumunda kalınması” ifadelerinin yer aldığını söyleyen CHP Milletvekili Biçer Karaca, “Belediye söz konusu parselin “özel sosyal tesis alanına” dönüştürme girişimlerini aktarmış, ancak “resmi kurum alanı” statüsündeki bu alanı nasıl kullanacağını söylemekten çekinmiştir. Yargı kararlarının ardından Belediye Meclis kararlarıyla bu alanı özel sosyal tesis alanı yaparak yandaş vakıflara devretmenin yollarını arayan ve yargı engeline takılan Büyükşehir Belediyesi, söz konusu alanı atıl bırakarak, özelleştirme politikasına meşru neden oluşturmaya çalışmaktadır.” Dedi.

BAŞVURU YOK DEMEK DEVRETMEYECEĞİZ ANLAMINA GELMİYOR

İddialarla gündeme gelen Bağbaşı’ndaki 7557 metrekarelik alanın neden eğitim alanı olarak bırakılmadığını soran CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Eğitim alanının özel sosyal tesis alanına dönüştürülmek istendiğini ancak mahkemelerce iptal edildiğini söyleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, alanın nasıl değerlendirileceğine ilişkin bir söz söyleyememektedir. Alanı eğitim alanına dönüştürmelerini gerektiren yargı kararı olmadığını vurgulayarak, bu yöndeki eğilimini de belli etmiş, eğitim alanına çevirmeyeceklerini ifade etmiştir. Biz “söz konusu alanla ilgili herhangi bir kamu kurumu, vakıf ya da tüzel kişiden size ulaşan bir talep, yurt yapmaya yönelik girişim var mı?” diye sorduk. Denizli Büyükşehir Belediyesi “Pamukkale İlçesi, Zeytinköy Mahallesi 7557.00 m² yüzölçümlü 3700 ada 2 parsele ilişkin TÜRGEV veya başka vakıflardan, herhangi bir kamu kurumu veya tüzel kişiden tarafımıza yapılan başvuru bulunmamaktadır.” cevabını verdi. Biz söze değil yapılana bakıyoruz. Geçiştirme cevaplarla Denizli halkını kandıramayacaklarını bilmelerini istiyoruz. Söz konusu alan, resmi kurum alanıdır ve şehrin ve halkın ihtiyaçlarını göz önüne alan bir hizmet için kullanılması gerekmektedir.

KİMLERE, NE AMAÇLA, NE ŞEKİLDE TAHSİS EDİLMEK İSTENDİĞİNİ BİLİYORUZ!

Biz “söz edilen alanın yurt gerekçesiyle TÜRGEV ya da başka vakıflara tahsis edileceği iddiaları doğru mudur?” diye sorduk, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden cevap yok! Bu alanın kimlere, hangi amaçla ne şekilde, hukukun arkasından dolanarak verilmek istendiğini biliyoruz. Başvuru yok demekle bu alanı devretmeyeceğiz demiş olmuyorlar. Eğer özel vakıflara ve yandaşlara peşkeş çekme amacınız yok ise neden Resmi kurum alanını özel sosyal tesis alanına dönüştürmeye çalışıyorsunuz? Denizli halkından aldığımız güçle, bu alanın herhangi bir yandaş vakıf ya da kuruluşa tahsisinin yapılmaması için takipçisiyiz.” Dedi.   

Yorumlar (0)