AKP'li Başkan sorun yok dedi, analizlerden skandal çıktı!

Ordu'nun Kepçeli Yaylası'ndaki düzenli çöp depolama alanının kaldırılması için 51 gündür eylem yapan yöre halkı, içme sularından ve dereden aldıkları su örneklerini inceletti. Çöp alanında yaklaşık 1 ay önce inceleme yapan AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, suları sürekli kontrol ettiklerini ve tehlikeli bir durum olmadığını söylemişti.

GÜNDEM 19.02.2020, 13:03 19.02.2020, 13:16
AKP'li Başkan sorun yok dedi, analizlerden skandal çıktı!

 İlküvez mahalle muhtarı Yaşar Güleç, musluklardan akan suyu içemediklerini belirterek, içme suyu kaynaklarından aldığı örnekleri Samsun Halk Sağlığı Laboratuvarı’na analiz ettirdi.Samsun Halk Sağlığı Laboratuvarı, suyun renginin ve kokusunun uygun olmadığını belirterek suda koliform bakteriler olduğunu, kullanıma uygun olmadığını açıkladı. 

‘KULLANILMASI UYGUN DEĞİL’

Su örneklerini inceleyen Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlık Laboratuvarları tarafından suyun amonyum, enterokok/fekal streptococ, escherichia coli, florür, koku, koliform bakteri, nitrit, renk parametreleri yönünden uygun olmadığı belirtildi. İçme suyunda bulunma limiti mevzuatlarına göre “0” olması gereken ve varlığı çevresel suların kirlenmesinin bir belirtisi olan koliform bakteri değeri 165 olarak tespit edildi.

BAŞKAN, SUYU KONTROL ETTİKLERİNİ SÖYLEMİŞTİ

Yaklaşık 1 ay önce çöp alanında inceleme yaparak halkın şikayetlerini dinleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, su kaynaklarının sürekli kontrol altında tutulduğunu söyleyerek, Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’nden kaynaklanan sorunların giderileceğini söylemişti.

Yorumlar (0)