AKP'li Abdurrahim Boynukalın nereye gönderildi?

Seçim sonuçları AKP içinde tartışılırken partide dikkat çeken görevlendirmelerin bilgisine Odatv ulaştı. Abdurrahim Boynukalın, Londra'da parti temsilciliğini üstlenecek.

GÜNDEM 19.04.2019, 21:09
AKP'li Abdurrahim Boynukalın nereye gönderildi?

Hürriyet gazetesine yapılan saldırı sürecinde adını duyuran Abdurrahim Boynukalın, AKP'nin Londra Temsilciliğine getirildi. Bir dönem Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı görevini de yürüten Abdurrahim Boynukalın, Londra'da parti temsilciliğini üstlenecek. Bu görevi için Boynukalın'a bir maaş da bağlanacak. Bazı kaynaklar bu maaşın 10 bin pound (75 bin TL) civarında olacağını söylerken, Odatv'nin konuştuğu resmi parti yetkilileri maaşın henüz belli olmadığını söyledi. Daha önce de Meryem Göka da Berlin Temsilcisi olarak atanmıştı.

26 Eylül 2014'de AKP Gençlik Kolları Başkanlığına getirilen Abdurrahim Boynukalın, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun döneminde 7 Haziran 2015 tarihli seçimde milletvekili olmuştu. Ancak Kasım seçimlerinde vekil olamayan Boynukalın, 18 Aralık 2015’te de Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine getirilmişti. Boynukalın, 24 Haziran seçimleri için görevinden istifa ederek AKP Karaman Milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı. Ancak Boynukalın AKP’nin milletvekili listesine giremedi.

Yorumlar (0)