AKP İzmir Alsancak'taki TRT bloklarının bulunduğu araziyi sattı

AKP, İzmir Alsancak'taki TRT bloklarının bulunduğu değerli araziyi üç patronun oluşturduğu konsorsiyuma sattı.

GÜNDEM 30.01.2017, 14:25 30.01.2017, 14:25
 AKP İzmir Alsancak'taki TRT bloklarının bulunduğu araziyi sattı

SoL'un haberine göre, TOKİ’nin ihaleyle satışa çıkardığı Alsancak’taki eski TRT binalarının bulunduğu arsaya en yüksek teklif üç İzmirli patronun oluşturduğu konsorsiyumdan geldi. Konsorsiyum, TRT arazisine 56,1 milyon TL teklif verdi.

 

Kenan Kalı, Murat Akdemir ve Sabri Memur’un oluşturduğu konsorsiyum, 56 milyon 100 bin TL teklif verdi. Açık arttırma yöntemiyle gerçekleştirilen ihaleye katılan diğer firma Folkart, ilk turda çekildi.

 

Yaklaşık 13 bin metrekare alanda turizm, konut, ticaret işlevli yapılar inşa edilebilecek.

 

MİMARLAR ODASI İTİRAZ ETTİ

 

İzmir’in Kahramanlar semti ile Alsancak arasında bulunan TRT’nin eski binasının yıkım işlemlerine geçtiğimiz günlerde başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçtiğimiz aylarda plan yapma yetkisini kullanarak 13 bin metrekarelik arazinin imarını değiştirmişti. TOKİ’ye devredilen alan için yapılan planlara göre bölgede turizm, konut, ticaret işlevli yapılar inşa edilebilecek. Bakanlık tarafından konut ve ticaret imarı verilen alanda, 8 kata kadar yapılaşmanın önü açılırken proje, tartışmaları da beraberinde getirmişti.

 

DAVA SÜRERKEN SATIŞ GERÇEKLEŞTİ

 

Bölgede yapılaşmanın önünü açan plan değişikliğine itiraz eden Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İzmir Şubeleri, İzmir İdare Mahkemesinde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği’ne dair yürütmesinin durdurulması ve iptaline yönelik dava açmıştı. Dava sonuçlanmadı ancak davalı olan arazi üç patrona satıldı.

 

Yorumlar (0)